Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam :) Jestem w trakcie kupowania kilku gratów do mojej "beti" i interesuje mnie wymiana wzmacniacza antenowego, gdyż mam problemy z centalnym zamkiem... No i tutaj mam problem gdyż mój stary wzmacniacz posiada numer 8368208 a ciężko znaleść taki w dobrej cenie.. Spotkałem się z licznymi aukcjami wzmacniaczów z numerami 8368209 czy taki wzmacniacz będzie pasował do mojego samochodu? Co oznacza ten numer, ostatnia jego cyfra? Przepraszam jeśli wypisuje jakąś głupote, albo nie w tym dziale, jestem nowy na forum :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
podejdzie ten nowszy.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Jako że nie chcę zakładać nowego tematu postanowiłem ponownie poruszyć mój problem tutaj. Kupiłem owy wzmacniacz antenowy i.. nic. Koduję kluczyk już chyba setny raz i dalej zero reakcji. Po kodowaniu dioda w kluczyku miga, więc na pewno robię wszystko dobrze. To raczej nie jest wina modułu komfortu, ponieważ z konsoli wszystko śmiga jak należy... Proszę o pomoc kogoś bardziej rozeznanego bo mi już ręce opadają :(
Opublikowano
Sorki za post pod postem ale nikt nie pomoże? To może ktoś wie dlaczego w tym starszym wzmacniaczu jest jedna wtyczka mniej? Wyczytałem gdzieś na forum że jest to wtyczka od anteny pilota, ale gdzie ona jest w takim razie w moim samochodzie? tu jest widok starszego wzmacniacza: http://auto-lich.eu/img/Nummer/648_BMW_E46/2/Steuergeraet_SG_B2.JPG a tu nowszego http://jserv.pl/bmw/zdjecia/c0bf5aaf.jpg. Liczę na jakąkolwiek pomoc z Waszej strony...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

może źle coś robisz.

zwracałeś się do fachowca?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Kolego sprawdz najpierw czy nie masz naruszonych lutow w kluczyku. Ja również wymieniłem wzmacniacz i nie było poprawy, podjechałem do speca od zamkow, który rozcial kluczyki polutował i chodza jak nowe.
Opublikowano
Mhm jak na razie nie zwracałem się do fachowca, a na bank podłączam wszystko dobrze, poprawności kodowania też jestem pewien.. ciekawi mnie tylko jak idzie antena u mnie skoro jeden wzmacniacz ma na nią wtyk, drugi już nie.. jeśli nie znajdę usterki sam to oddam samochód w ręce fachowca, jednak chciałem sam dojść do tego :/ Żeby wykluczyć luty spróbuję zakodować kluczykiem kumpla jeśli się będzie dało.. Dzięki za zainteresowanie :)
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Po bardzo długim dochodzeniu okazało się iż przyczyną był naruszony kabel w wiązce :) Wiadomość dla tych którzy szukają rozwiązania problemu i wszystko zawodzi.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Kabel był przetarty w wiązce obok drzwi kierowcy, on był bodajże fioletowy ten który idzie do wzmacniacza antenowego i służy jako wzmocnienie sygnału pilota.