Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

opis drażniącej mnie funkcji:

Podczas jazdy gra płytka z mp3. Zatrzymuję auto, wyłączam zapłon, włączam zapłon za kilka - kilkanaście minut i płytka startuje dokładnie od miejsca w momencie wyłączenia zapłonu (czyli super). Natomiast jeśli zapłon jest wyłączony na ponad kilkadziesiąt minut płytka startuje od ostatnio odtwarzanego utworu, niestety od jego początku. Jest to o tyle dla mnie wkurzające, gdyż słucham głównie setów po 2-3 godziny a najczęściej pokonuje krótkie, kilkunastominutowe odcinki i za każdym razem słucham początku seta. Przewijanie za każdym razem odpada, gdyż za długo to trwa a poza tym nawet nie wiem na jakiej minucie się zatrzymało wcześniej bo radio nie pokazuje tego.

Miałem wcześniej styczność z innymi radiami (nie BMW) i tego problemu nie doświadczyłem.

Macie może pomysły jak to ogarnąć? Czy to radio jest uszkodzone, czy po prostu tak ma. A może jest jakiś prosty sposób nagrywania płytki i jednocześnie "w locie" podział seta na kilkuminutowe odcinki?

Opublikowano
Znalazłem coś takiego: http://www.smart.nazwa.pl/mp3/

Zaznaczam, że nie testowałem tego i nie instalowałem go.

Czasem używam Audacity, przypuszczam, że Rzeźnik jest czymś podobnym. Jednorazowo do wycięcia jakiegoś kawałka nawet się nadaje ale dzielenie całego seta ręcznie na odcinki... Sorry, postoję :)

Opublikowano

W sumie to, aż dziwne, że nikomu nie chciało się napisać programu do cięcia setów na utwory o zadanej długości.

Gdybym miał więcej wolnego czasu chętnie bym się temu bliżej przyjrzał :)

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

OK, częściowo rozwiązałem problem. Znalazłem prosty program mp3splitter do dzielenia mp3 automatycznie na równe odcinki, działa to bardzo szybko. Trzeba tylko uważać z ilością mp3 na folder bo podobno radio pro odczytuje tylko 22 pozycje a dzieląc np. 180 minutowy set na 4 minutowe odcinki otrzymujemy ich 45.

To niestety tylko półśrodek, najchętniej włączyłbym funkcję w radiu "działaj jak należy" ale jak się nie ma co się lubi... ;)

Opublikowano
Przeciez rzeznikem dzielisz na jednakowe kawalki lub dzielisz recznie jeden kawalek na 3 min inny na 4:50 itd w czym problem?
Opublikowano
Takie rozwiązanie ma też drugi minus, z tego co pamiętam radio zmieniając kawałek robi 1-2 sek przerwę przez co meczenie seta z takimi przerwami co 4 min tez jest do dupy. Ale w sumie robię podobnie, bo ja ściągam sobie set ASOT już podzielonego i przynajmniej mam tytuły piosenek ale faktycnzie jest to tylko pół srodek
Opublikowano
Takie rozwiązanie ma też drugi minus, z tego co pamiętam radio zmieniając kawałek robi 1-2 sek przerwę przez co meczenie seta z takimi przerwami co 4 min tez jest do dupy. Ale w sumie robię podobnie, bo ja ściągam sobie set ASOT już podzielonego i przynajmniej mam tytuły piosenek ale faktycnzie jest to tylko pół srodek

Jest dokładnie jak kolega pisze. Irytujące.

Ostatnio wsiadając do auta (tylko otworzyłem pilotem bez wkładania klucza) słyszałem jeżdżenie głowicy w radiu. Czyli jakby wracało już do początku utworu zanim zostanie uruchomione. Dziwnie chyba jest zaprogramowane, że przy krótkim wyłączeniu zapłonu zaczyna grać, gdzie skończyło a przy dłuższym zeruje pozycję.

Opublikowano
Trochę dziwne bo w biznesie pamięta poprzednie ustawienia więc to chyba nie norma :nienie:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/