Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zmieniłem ostatnio przód na lci m-pakiet i musiałem dołożyć światła przeciwmgielne bo ich nie miałem a w m-pakiecie są.

Kolega założył mi oryginalną wiązkę do halogenów podłączoną do FRM i wymieniłem włącznik świateł na taki który ma dwa przyciski do świateł przeciwmgielnych.

Dodałem do VO $520 do CAS i FRM (halogeny przeciwmgielne) i przekodowałem FRM pustym plikiem MAN.

Efekt jest taki że kiedy włączam halogeny to na konsoli(zegarach) pali się ikona halogenów ale halogeny nie swiecą .

Poza tym co jakiś czas dostaję dużą ikonę swiateł przeciwmgielnych z wykrzyknikiem na zegarach.

Po sprawdzeniu błędów bmwhat. są 2 błedy FRM

00A8AF followers 2 impossible signal

00A8AE depending followers

Więc pytam o co chodzi ? Jesli ktoś się spotkał z tym i potrafi pomóc ,nakierować był bym wdzięczny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie twój frm nie obsługuje halogenów...

Zobacz co na nim pisze.

LOW: bez przeciwmgielnych, bez xenonów, bez AHL

NSW: BASIS: z przeciwmgielnymi, bez xenonów, bez AHL

XE: z przeciwmgielnymi, z xenonami, bez AHL

AHL: z przeciwmgielnymi, z xenonami, z AHL

MAX BROSE: Obsługuje wszytko możliwe

• 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
czy frm LED XE bedzie dobry do założenia lamp xenon led w przyszłości ?

Tak ale tylko zwykły bi-xenon, nieskrętny...

Opublikowano

A czy do modułu FRM2 z 2008 roku XE nr.22 ale niema napisane LED da radę podłączyć xenon po lifcie (czy będą działać diody obrysowe) ?

Jest do kupienia za 80zł

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dorwałem za grosze FRM AHL LED od bmw m3 teraz pytanie czy bedą działać halogeny bo o ile wiem to m3 niema halogenów ?
Opublikowano

Jak zakodować nowy moduł FRM ?

Nowy to FRM 3 LED AHL .

Zmienić vin i potraktować pustym plikiem MAN ,czy trzeba jakieś inne czynności zrobić ?

Opublikowano
Czyli zmienić VIN przez Tool32 ,potem wpisać vo aktualne samochodu (z CAS) i przekodować profil expertmodus i sg codieren ?
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Dzisiaj przełożyłem moduł frm z bmw m3 ,efekt jest taki że nie mam swiateł cofania .VIN potraktowany przez tool32 i c_fg schreiben ale pos sprawdzeniu c_fg lesen vin był ale już NCS widzi stary vin.

Poza tym jak przypisać VO z CAS ,do nowego FRMa ,da radę z automatu czy trzeba krok po kroku ?

Opublikowano
Jak zmienic vin w module frm tool32 nie daje rady .Niby zmienił i jest ok jak sprawdzam ale w ncsie juz widzi stary vin .
  • 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

Po wymianie klapy PLCI na LCI w e91 przy module frm3PL2 XE LED mam cały czas błąd spalonej żarówki i nie działają kierunkowskazy boczne, zakupiłem moduł Max brose FRM3PL2 nr 61359340339-01.

Elektryk mówi że zupełnie ten moduł nie pasuje. Czy ktoś jest w stanie polecić elektryka który byłby w stanie zrobić coś z tym tematem?.