Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , poczytałem trochę forum ale niestety nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na temat mnie nurtujący. Otóż chodzi o pasek klimatyzacji w E83 2,0D M47 150KM , zastosowany jest tam pasek rozciągliwy /bez napinacza/ jako dodatkowy pasek wieloklinowy . Otóż ten pasek po wymianie ciągle piszczy jest wymieniony już parę razy ostatnio już po tygodniu zaczął piszczeć na wolnych obrotach zaraz po odpaleniu silnika. Ja wymieniałem na firmy GATES i tu jest moje pytanie czy to piszczenie jest wynikiem złej firmy paska i należy bezwzględnie założyć oryginał BMW czy innej przyczyny. Nadmieniam, że koło pasowe na wale wymieniałem w serwisie 2 lata temu /nie oryginalne/. Podaję numery tych pasków w oryginale i w zamiennikach może ktoś miał tan sam problem - proszę o pomoc !

Oto jakie paski oprócz mojego GATESA 4PK 895SF /który piszczy/ znalazłem:

64557795144 BMW

4PK895 CONTITECH

0500040895 MEYLE

VKMV4SK895 SKF

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Załóż oryginał nie będzie piszczeć.
  • 3 lata później...
Opublikowano

tu już było o pasku :

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=86&t=325446#p2387739

Kruk ma rację.....przerabiałem też to samo....ori jest ok a trzy inne :mad2: :mad2: :mad2:

nie potwierdzam

do mojego M54 kupiłem jedne z najtańszych i nie piszczą.

Gates 6PK1540 za 52,20zł

Gates 4PK0860 za 18,56zł

nigdy w życiu nie zgodził bym się na pasek za 250zł :mad2:

kolego nie wież w mity które są powielane na forum,

jak sobie sam założysz paski , zdejmiesz obejrzysz napinacze i wszystko złożysz to nie będzie piszczeć.

Raczej problem w długości leży a nie orginalnosci

:cool2:

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
Co prawda w E53,ale przez przeoczenie zakupilem pasek np.1125,a powinien być 1123 i w opisie bylo ze ten 1125 pasuje do klimy przy moim silniku i po niedlugim czasie zaczął piszczeć.Niby tylko 2mm ,a już lipa wiec sprawdź dobrze dlugości.