Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ma dziwny problem ze sterowaniem nawiewami. Pierwsza sprawa raz działa raz nie działa . poprostu czasem cały panel nie reaguje wogóle się nie włącza. Kiedy ma faze na działanie trzeba wcisnąć "rest" aby się uaktywnił ??? i działa tylko środek i lewa strona, prawe guziki (nawiew na szybe klima itp wogóle nie regują) , pomyślałem że panel jest zwalony , kupiłem drugi, jest dokładnie tak samo. Łączy i nie łączy jak mu sie podoba czasem cały czas działa czasem cały dzień nie działa czasem podziała 5 minut i przestaje ... Czego to może być wina ? Jakiś stycznik ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

REST to tzw odzysk ciepła z silnika na postoju, uruchamia się bez zapłonu poniżej bodajże 15 stopni jako ciepły nadmuch na szybę, a z pierwszą pozycją kluczyka uruchamia się normalnie cały panel klimatronika.

Jak na mnie to masz coś nie tak w instalacji elektrycznej, lub po prostu założony nieodpowiedni panel.

Nie każdy panel będzie działał, jak chcesz P&P to musi mieć takie same numery, inny to loteria, zadziała lub trzeba zakodować aby poprawnie pracował.

Opublikowano
na poprzednim panelu działo się tak samo tej jest wyjęty z takiego samego e39 530d, o ile to ma znaczenie .. Komputer wywala jakieś błędy moduły lcm czy to może mieć jakieś powiązania ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

LCM to moduł świateł, także jeśli on by chrzanił coś, to typowe powiązanie dup* z oczami.

Chociaż w e39 się zdarza. :mrgreen:

Powiedz jeszcze co to za błędy były?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Znaleźli w czym rzecz, dwa uwalone styczniki + gratis rozizolowane kable i przypalony panel a tu +25 stopni i gorąc piekelny :D
Opublikowano
do tego tak się zacięło że ciągle waliło maks gorącem po nogach, po 100km sauna nie do zniesienia, właśnie robią zobaczymy jak będzie, do tej pory wszystko im wychodziło jak trzeba ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie narzekaj, mi jak szwankowały zawory ogrzewania to w lecie grzał jak oszalały, a w zimie nie chciał grzać wcale :P