Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co pamiętam to 110Ah. Polecam firme Centra z kilku powodów:

1. polska firma

2. brak problemu z gwarancją, byle sklep załatwia to w ten sposob ze zabiera popsuty i daje nowy

3. trzyma dobrze parametry po 3 latach (jazda w zasadzie tylko miejska)

4. atrakcyjna cena w porównaniu do tajwańskich boshy itd

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Dużo zależy od wyposażenia auta.

Jak masz oryginał to bierz z takim samym prądem rozruchowym i pojemnością jaki masz.

Ja w silniku R6 2.0 mam 95Ah 7er jest zwykle o wiele lepiej wyposażone to pewnie pojemność ma większą.

Opublikowano

do mniejszych E38 szło 110Ah, do większych 2 akumulatory.

ale nawet 45Ah odpala silniki pokroju 3.0 (zimą też) tylko nie postoisz

na światłach długo i go zjedziesz w 2 lata.

Opublikowano
No ja właśnie kupilem e38 i jest 70Ah :shock: Wystarczy że samochód postoi z oświetleniem wnętrza z 10 min i już ma problem z odpaleniem...
Opublikowano
do mniejszych E38 szło 110Ah, do większych 2 akumulatory.

ale nawet 45Ah odpala silniki pokroju 3.0 (zimą też) tylko nie postoisz

na światłach długo i go zjedziesz w 2 lata.

2 są tylko w 750i. Ja mam bodajże 110 Ah

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

110Ah jest zalecany jako odpowiedni do 740i przez producenta w wypadku posiadania nawigacji, grzania stołków itd itp. Jednym słowem powiedzmy do full opcji, jak nie ma nawi to 100Ah, ale i tak polecam kupić 110Ah żeby nie było problemów nigdy ;)

Z 2 aku się nie spotkałem w żadnym e38 w e65 widziałem, ale w e38 nawet w 750i nie widziałem. Może to też zależało to od wersji wyposażenia.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
110Ah jest zalecany jako odpowiedni do 740i przez producenta w wypadku posiadania nawigacji, grzania stołków itd itp. Jednym słowem powiedzmy do full opcji, jak nie ma nawi to 100Ah, ale i tak polecam kupić 110Ah żeby nie było problemów nigdy ;)

Z 2 aku się nie spotkałem w żadnym e38 w e65 widziałem, ale w e38 nawet w 750i nie widziałem. Może to też zależało to od wersji wyposażenia.

W 750i fabrycznie są zamontowane 2 :) Zajrzyj do instrukcji chociażby.

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano
No ja navi nie mam ale grzenie dupy itp jest ;p Czytalem gdzieś że jak jest za duży to też źle, a nie mam instrukcji obsługi żeby zobaczyć co zaleca producent. Ale wybór chyba padnie na 110 ;)
Opublikowano
Nie wszystkie 750i mają dwa akumulatory więc nie gadajcie głupot. Ja w mojej byłej 750 miałem jeden i widziałem dużo takich z jednym
Było E39 523i, E30 320i Coupe, E32 730iA, E34 540iA M-Pakiet, E34 525TDS touring X2, E38 750iA pakiet Alpina
Opublikowano
ja mam włożony jeden (poprzednik tak robił), ale można włożyć 2, są pod to kabelki i miejsce, i instrukcja mówi o 2.