Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam , od niedawna jestem dumnym posiadaczem tego zacnego autka ale przy końcowych etapach jego składania wyniknął bardzo nieprzyjemny problem , a mianowicie wentylator od klimatyzacji nie kręci się . Klimę nabiłem u siebie na warsztacie bo mam do tego maszynę . Próbowałem na krótko i normalnie na obu biegach chodzi . Wtyczkę dobrze podłączyłem , przekaźniki w skrzynce z bezpiecznikami nie są zaklejone , masa w przewodzie jest , ale zastanawia mnie to że na mierniku pokazuje ~13,5V na oby biegach gdy klimatyzacja działa ale pompa jest NIE załączona , lecz gdy się załączy to napięcie spada do ~1,5V . Nie wiem co mam zrobić , a wiem że jeśli oddam to do elektryka to skasuje mnie jak za złoto .
Opublikowano
z tego co wiem to czujnik ciśnienia klimatyzacji uruchamia wiatrak jak jest wysokie ciśnienie. Może to tego problem? Jak masz kogoś kto ma graty do e36 i by Ci użyczył taki czujnik to sprawdź