Skocz do zawartości

Problem z centralnym zamkiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam E30 Tourinng 325i. W zime nie jeździłem tym autkiem i jak to po dłuższym postoju padł akumulator.

Podłączyłem do akumulatora matke i odpaliłem auto. Chyba dałem ciut za mocny amperaz bo spaliłem żarówki postojowe i zablokował centralny zamek.

Objawy są takie, Otwierają sie tylko drzwi od kierowcy i klapa bagażnika (znaczy sie mam teraz fure jednoosobową :mad2: ). W zaden sposob nie moge otworzyć pozostałych drzwi, nie ma szans podnieść tych kołków od blokady drzwi ani tym bardziej otworzyć klamką wewnętrzną, a nie chce sie siłować.

Prosze o pomoc, może jakieś wskazówki.

Podejżewam że i tak sie nie obejdzie bez mechanika.

Krzysiek.

Opublikowano
A odlaczyles klemy na bateri jak ja ladowales? Dizwne. Jezeli tak to nie jest wina tego ladowania. A jezeli zostawiles klemy to moglo gdizes sie zrobic zwarcie. Dziwne. Powiem ze silniczki od centralki ( w zaleznosci czy jest to seryjna centralka czy zakladana przez jakeigos magika ) musza byc zabezpieczone zanim kable dojda do zrodla napiecia jakim bezpiecznikem. Wiec sprawdz bezpieczniki wszystkie czy sa cale. Watpie tez zeby do kazdych drzwi byl oddzielny bezpiecznik. Skoro mowisz ze dzialaja ci tylko drzwi od kierwocy to raczej napiecie wogole nie dochodzi do silownkow. Na 80% stawiam wedlug tewojej diagnozy ze jest to sterownik centralki ktory wysyla sygnaly do wszystkich drzwi. Sprawdz go.
. . . zero kierunkowy , jestem kajtek . . .
Opublikowano
Proponuje posprawdzać bezpieczniki, nr 7 i 35 są od centralnego zamka. A jak to nie poskutkuje to możliwe że uszkodzeniu uległa centralka która jest za głośnikem przy nogach kierowcy. Najlepiej by było podłączyć sprawną na próbę.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przy montażu alarmu do sterownika centralnego zamka wystąpiła niecodzienna sytuacja:

zablokowały się prawe drzwi przód i tył, padł sterownik. Po rozebraniu siłownika okazało sie, że ma on zapadkę (rygiel) uruchamiany pewnie poprzez ryglownaie w zamku, co ciekawsze, podawanie napięcia na kable nic nie dało, dopiero zwarcie innym siłownikiem pozwoliło otworzyć drzwi tylne.