Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam E39 530d manual '99 sedan. Ostatnio gdy chciałem wyjechać do pracy usłyszałem, że podczas hamowania spod moich nóg wydobywa się dziwny dźwięk. Tak jakby przelewała się woda z powietrzem. A może samo powietrze. Nie potrafię tego dokładnie opisać. Na pewno wydobywał się z okolic pedałów. hehe ;-) dziwnie zabrzmiało :-) Nie ma znaczenia czy naciskam pedał hamulca mocno czy lekko. Dźwięk jest taki sam tylko czas jego trwania wydłuża się w zależności od mocy naciśnięcia na pedał. Wydaje mi się, że przy wyższych prędkościach i gwałtownym hamowaniu nie słychać tego dźwięku, ale może to być spowodowane wysokimi obrotami a co za tym idzie głośniejszą pracą silnika, która najzwyczajniej może zagłuszyć niepokojący dźwięk. Dodam, że samochód hamuje normalnie, tak jak odbywało się to wcześniej. Żadna kontrolka się nie świeci. Może miał już wcześniej ktoś z was koledzy taki problem i uda mi się go rozwiązać bez podłączania wózka do kompa? pozdrawiam
Opublikowano
Masz problem z zatkanym odprowadzaniem wody z komowy pod filtrem kabinowym gdzie znajduje sie servo,na 99% jest ono już nieszczelne.Mianowicie odpływ który znajduje sie w tej komorze jest zatkany,zbiera się tam woda,servo rdzewieje i skutek masz taki jak u siebie.Zdemontuj obudowę filtra kabinowego od strony kierowcy,wyjmij filtr oraz obudowe dolną z filtra(jedna spinka z przodu i trzeba wysunąć) później ukaże się pewnie źródełko na dole :D
Opublikowano
No i servo do wymiany. Bo jak Ci ponownie nabierze wody na jesień albo zimą i zamarznie to może być mały zonk...

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano
Zrobione :-) faktycznie woda sie zebrala. Wody sie pozbylem i jest ok. Tylko pytanie jeszcze jedno mam. Gdzie jesttenodplyw. ? Bo w sumie nie mialem akurat dostepu do kanalu i po prostu wyciagnalem wode od gory, metoda na szmate ;-) hehe o wymianie serwa tez pomysle ale to pozniej. A ogolnie to lubie takich forumowiczow ;-) konkretna odpowiedz na zadane pytanie i to jeszcze trafiona w 100% dzieki wielkie z pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogólnie to raz zalane serwo będzie rdzewieć w środku, bo z niego wody już nie wylejesz, także kwestią czasu jest kiedy zdechnie.

Odpływ to zwykła dziurka pod serwem, w tej komorze, jest na samym dole, szukaj od strony silnika.

Samo wybranie wody na długo nie pomoże, musisz czymś przepchać otwór (drutem np) i wtedy nie będzie się zbierać.

Opublikowano
Wiem wiem, ze samo wybranie wody nie wystarczy. Dlatego tez pytalem gdzie ten odplyw :-) jak tylko znajde kawalek czasu to sie tym zajme. Znowu ;-) a po jakims czasie wymiana serva. Dzieki wielkie jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam
Opublikowano

Odpływ to tylko ta dziurka pod serwem.

Koledze chodziło że wylanie wody z serwa nic nie da. Bo któregoś dnia jak przyjdzie przymrozek stracisz hamulce. Jak zdarzyło się takie coś co Tobie serwo powinno się odrazu wymienić na inne. Spokojnie można brać używkę byle nie była też zalana :cool2: