Skocz do zawartości

323i - Automat - biegi sa nie tam gdzie trzeba.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Pojawil mi sie problem ze skrzynią biegów. Skrzynia jest automatyczna, 5cio biegowa z trybem sport i zimowym. Problem polega na tym, że nagle zniknęła mi pozycja P. wsteczny jest w połowie drogi od R do P i nie zawsze wskakuje... na pozycji N jest tylko pierwszy bieg ( co w ogole nie powinno miec miejsca) Bieg jalowy jest na R. Co ciekawe, kiedy jade samochodem biegi skrzynia zmienia plynnie i bez jakiejkolwiek zmiany od dnia zakupu. Dodam jeszcze ze slyszalem stukanie, a pozniej cos jak obcieranie podczas jazdy dochodzące spod podlogi... zaglądalem i nie zauwazylem nic nadzwyczajnego. Prosze o pomoc w zdiagnozowaniu problemu i podsunięcie racjonalnego rozwiązania.
Opublikowano
podjedź do mechanika tam i powiedz żeby poustawiał biegi , możliwe że mechanizm ze skrzyni się poluzował i przestawił , widziałem podobną sytuację w bmw 735 też biegi były w innych miejscach i mechanik tam regulował ale się go nie spytałem co i jak robi .