Skocz do zawartości

soft do e70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,mam takie pytanie czy może ktoś z forum wie co daje wgranie nowego softu,oprogramowania do x5 z 2011 roku, czy da się zauwżyć jakieś zmiany.

W ASO powiedzieli mi że to kosztuje 600zeta , samochód chodzi bez zarzutów ale np.nie czyta mi filmów dvix z portów usb a wiem że modele puzniejsze już czytały. Może ktoś z was wgrywał nowy soft i może mi napisać coś więcej

Opublikowano
  • Autor
z tego co wiem to w rocznikach 2012 już było można
Opublikowano
  • Autor
czyli kiszka, dzięki za podpowiedz, a co do innych zmian po wgraniu nowego oprogramowania to zmienia się coś?
Opublikowano

U mnie przed aktualizacja softu mialem delikatne szarpniecie w tiptronicu z pierwszego biegu na 2, na ta chwile jest idealnie przejechałem 15 tys km. Warto zrobic taka akt. jak zamierza sie jeździć autem jakis czas.

Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor
Dzięki za podpowiedz
Opublikowano

Wczoraj nowy soft wgral mi nasz kolega dziqsek z forum podczas akcji kodowania w wielkopolsce.

Z tego zauwazylem od wczoraj to ustalo zrywanie skrzyni. Tzn jak auto bylo powiedzmy trybie agresywnej jazdy to

biegi przelaczaly sie w sposob bardzo szarpiacy. Teraz po aktualizacji skrzynia chodzi plynniej.

Opublikowano
  • Autor
Chyba też tak zrobie
Opublikowano
  • Moderatorzy

Jak nie szkoda Ci kasy to zrób, zwróć uwagę że koledzy którzy odczuli jakąś poprawę pracy skrzyni mieli już trochę archaiczny soft w autkach w Twoim z 2011 już raczej błędów nie ma.

Ja robię nowy soft za każdym razem jak się pojawi z tym że samodzielnie więc nie płacę a gdybym miał płacić to przy braku niepokojących objawów nie wydawał bym kasy... :mrgreen:

Opublikowano
Jak nie szkoda Ci kasy to zrób, zwróć uwagę że koledzy którzy odczuli jakąś poprawę pracy skrzyni mieli już trochę archaiczny soft w autkach w Twoim z 2011 już raczej błędów nie ma.

Ja robię nowy soft za każdym razem jak się pojawi z tym że samodzielnie więc nie płacę a gdybym miał płacić to przy braku niepokojących objawów nie wydawał bym kasy... :mrgreen:

Zgadza sie, ale jesli nie zrobisz to nie bedziesz mial porownania hehe.

U mnie soft byl z2008 czyli od nowosci.

Do piatku myslalem ze ta skrzynia tak chodzi bo taki jej urok :-)

Opublikowano
  • Członkowie klubu
KOlega KRUK słusznie zauważył, aktualizacja softu w aucie które np jest fabrycznie z 2012 roku mija się z celem, roczniki trochę starsze czyli np 2010-2011 bardzo często muszą przebyć ścieżkę aktualizacyjną choćby w celu późniejszej aktywacji języka PL, ogólnie im autko starsze tym bardziej opłaca się odświeżyć nieco softy :cool2:

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Czy jesli mam chiptuning i wgrane PL menu wraz z lektorem w CCC, to po aktualizacje softu wszystko pojdzie sie ....?

Czy trzeba pisac od nowa program w sensie chip?

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
Wszystko zależy od Twojego I-level i dostępnych do Twojego auta aktualizacji. Jeśli wymienione przez Ciebie moduły maja stary soft i jest do nich nowszy to niestety wszystko stracisz.
Opublikowano
  • Autor
autko sprowadziłem z fancji i wgrałem do niego polskie menu i aktualne mapy ale co funkcja wywołania menu głosowego nie działa ,nie rozpoznaje polskiego głosu, może po wgraniu nowego softu zacznie
Opublikowano
  • Autor
Czyli kupione w polskim salonie i z polskim menu tez nie dzałało?
Opublikowano
  • Autor
Wiem że to nie ten temat ale jeszcze apropo nowego softu czasami skrzynia przy przeżucaniu z pierwszego biegu na drugi przy delikatnym przyspieszaniu lubi lekko szarpnąć więc może nowy soft to wyeliminuje.
Opublikowano
  • Autor
Motor ma przejechane 93 tyś. ale masz chyba racje wymiana oleju nie zaszkodzi, moze załatwi sprawe
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Wymiana samego oleju właściwie nic nie zmieni, jeżeli już chcesz odczuć cokolwiek lub porządną profilaktykę przeprowadzić, oprócz wymiany oleju zalecane jest też porządne wyczyszczenie mechatronika i wymiana "naboi" odpowiadających między innymi za komfortowe przełączanie biegów

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
  • Autor
Witam. Przerabiałeś może ten temat na swojej x5 Czy u ciebie skrzynia hula bez zarzutów?
  • 3 lata później...
Opublikowano

ja sie wybieram 1 czerwca z tym

to powiem wam co sie zmienilo a co nie

a tak jeszcze podpytam jak benda wgrywac nowe aktualizacje to jest w tym polskie menu czy nie ja mam koncowke 2010

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I jestesmy juz po wgraniu 18 tu aktualizacju

pierwsza rzecz jaka jest odczuwalna to skrzynia

wczesniej z 1 go biegu na 2 gi było takie szarpniecie teraz tego niema

skrzynia bardzo plynnie zmienia bieg z 1 go na 2gi

JEZELI ZOBACZE INNE ZMIANY TO NAPISZE

TERAZ JESZCZE TYLKO ZOSTALA DO WYMIANY PODPORA KTORA WYJE