Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem, ponieważ moje 318tds jest bardzo mułowate. Szukając informacji na ten temat doczytałem się, że może to być wina niedrożnego wężyka który jest od spodu kolektora ssącego. I tu rodzi się mój problem, ponieważ żadnego wężyka tam nie znalazłem, natomiast znalazłem wejście na wężyk. Patrząc od strony rozrządu mniej więcej przy trzecim dolocie cylindra, wejście na wężyk mniej więcej 4mm. Proszę o pomoc, nie wiem gdzie skąd ten wężyk podprowadzić do kolektora.

Czekam na odpowiedź. Pilne

Opublikowano

Czujnik położony bliżej zbiorniczka płynu hamulcowego. Od niego odchodzi ten nieszczęsny wężyk do kolektora. Faktycznie masz coś tam namieszane ktoś połączył oba czujnik Przewód z czujnika przy zbiorniku z płynem chłodzącym powinien posiadać zawór zwrotny lub kryza ( nr 17 na schemacie) i powinien być podpięty do trójnika (element nr 18 ) a u ciebie ten przewód ktoś połączył z drugim czujnikiem. Mam nadzieję ,że ci nie zamieszałem.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CC51&mospid=47440&btnr=11_1462&hg=11&fg=40

Opublikowano

Doszedłem do ładu z tym bałaganem który ktoś zrobił. Ogólnie wężyka od kolektora nie było (lewe powietrze). Dołożyłem nowy wężyk właśnie od kolektora do map sensora. Wężyk łączący którym ktoś połączył map sensor z tym czujnikiem od egr wywaliłem. Wężyk od vacu wisiał luzem, podłączyłem go w miejsce które było połączone z map sensorem. Efekt? Nie te auto, nie ta moc :mrgreen:. Dzięki wielkie za pomoc!

ps. Kryzę która na schemacie jest oznaczona nr17. Można dostać w sklepie np. Inter Cars? Moja jest pęknięta. Póki co skleję ją, ale wolałbym założyć nową.