Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie o to kiedy jakie zderzaki przednie montowano w E46 Coupe.

Mam auto z 02/2001 roku. Mam zderzak poliftowy (foto 1), do tego jest kierownica poliftowa (foto 2) a przy zmianie dywaników wyszło, że także pasują poliftowe http://allegro.pl/bmw-3-e46-dywaniki-welurowe-m-logo-jakosc-i4167094386.html, chociaż tego akurat bardzo pewny nie jestem. Realoem pokazuje, że zderzak jaki mam to także ten pofliftowy (foto 1)

Foto 1:

http://img06.tablica.pl/images_tablicapl/93194667_1_644x461_bmw-320-e46-lift-2002-polecam-pajeczno_rev010.jpg

Foto 2:

http://www.mwstewart.co.uk/images/cars/BMW/e46320ci/e46_320_ci_06.jpg

Patrzyłem na inne Coupety z 2001 roku i nie widziałem z takim zderzakiem, wszystkie mają przedliftowy zderzak.

I teraz moje pytanie, czy ja mam jakąś "przejściówkę" czy ktoś sobie zrobił półliftingu?

Opublikowano
jeśli tylnią klape i tylne światła masz normalne to znaczy że mógł być uderzony i ktos wymienił juz na wersję po liftową . jak szukałem bmw to często były takie przejściówki .
Opublikowano
Pokaż jak wygląda tył, to rozwieje nam wszelkie wątpliwości. Bo z tego co kojarzę, to polifty coupe wychodziły w '02. Sedany w '01 wychodziły po FL.
Opublikowano
kupejki poliftowe na pewno nie wychodzily w 02, jak na moje oko to ulep z przodem od polifta, lub ktos po prostu z lwasnej woli zmienil caly przd na polift ;)
Cytat z wikipedii:

BMW E46 produkowano z przeznaczeniem na dwanaście rynków: chiński, europejski, egipski, indonezyjski, meksykański, malezyjski, filipiński, rosyjski, tajlandzki, amerykański, wietnamski oraz południowoafrykański. Jego debiut rynkowy przypadł na rok 1998 roku. Pod względem stylistycznym samochód znów przeszedł spore zmiany - sylwetka zyskała znacznie bardziej opływowe kształty. W kwietniu 2001 roku E46 został poddany face-liftingowi. E46 Coupe i Cabrio zostały poddane face-liftingowi w 2002 roku. Przez wszystkie lata produkcji model był wybierany do pierwszej dziesiątki najlepszych samochodów wg magazynu „Car and Driver”. W 2007 roku auto zostało wycofane z produkcji.
Opublikowano

Od kiedy wychodziły polfity to ja wiem.

Pytam czy były jakieś "przejściówki".

Z przodu mam tylko zderzak poliftowy (bez lamp i błotników), ALE realoem pokazuje dla mojego VINu właśnie taki zderzak (polifotwy) - tak jak i dla innych Coupe z 02/2001. Do tego ta kierownica, z tego co wiem to też jest polift. No i wymiary dla tylnych dywaników - przedlifty nie pasują.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz zderzak, lampy i chyba maske poliftowa. Jesli to jest rocznik 2001 i masz tylne lampy nie-ledowe to wyglada ze masz ulepa :(

Tapnięte z Nexus 4

pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Blotniki tez musisz miec poliftowe skoro masz lampy poliftowe.

Tapnięte z Nexus 4

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
kupejki poliftowe na pewno nie wychodzily w 02, jak na moje oko to ulep z przodem od polifta, lub ktos po prostu z lwasnej woli zmienil caly przd na polift ;)
Cytat z wikipedii:

BMW E46 produkowano z przeznaczeniem na dwanaście rynków: chiński, europejski, egipski, indonezyjski, meksykański, malezyjski, filipiński, rosyjski, tajlandzki, amerykański, wietnamski oraz południowoafrykański. Jego debiut rynkowy przypadł na rok 1998 roku. Pod względem stylistycznym samochód znów przeszedł spore zmiany - sylwetka zyskała znacznie bardziej opływowe kształty. W kwietniu 2001 roku E46 został poddany face-liftingowi. E46 Coupe i Cabrio zostały poddane face-liftingowi w 2002 roku. Przez wszystkie lata produkcji model był wybierany do pierwszej dziesiątki najlepszych samochodów wg magazynu „Car and Driver”. W 2007 roku auto zostało wycofane z produkcji.

poddane takiemu face liftingowi ze zmienily sie klamki kolory kierunkow i kilka innych bzdet

Opublikowano
kolego jesli masz przód po lifcie a tył przed liftem to masz po wypadku ale sie nie przejmuj bo może komuś sarna wyskoczyła i ktoś zmienił na po liftowy przód takich aut jest dużo . ważne że jeździ prosto i podłużnice sa proste a jak cie to gryzie to zmien lampy na diodowe sa znacznie ładniejsze i nie takie drogie a auto wyglonda znacznie młodziej :)