Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pownego czasu gdy silnik pracuje na biegu jalowym stuka mi cos z przodu lub pod spodem auta cos w stylu tyk tyk tyk po czym po dodaniu gazu stuk ustaje w wiekrzym zakresie obrotow .

ten stuk pojawia sie nieraz a nieraz jest cicho wydaje mi sie ze jak auto pochylone jest do przodu

moim zdaniem ale nie jestem pewnny ze jest to dwumasa

dodam ze jak nie stuka a dam lekko gazu na biegu jalowym w pewnym zakkresie obrotow to slychac takie chrablotania a gdy mam bieg jalowy i sprzeglo i dodaje gazu jest ok

nie wiem czy to cos wspolnego

Obejrzyj Moje BMW

www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=191208

Opublikowano

Jeśli podczas stukania wciśniesz sprzęgło i stuki cichną, to sprzęgło. Przerabiałem to kiedyś u siebie.

Ale widziałem też przypadek, że na początku tak stukała korba. Później się rozbujało i waliło cały czas, ale na początku tylko sporadycznie.

Opublikowano
niee korba to nie raczej bo mam 2 silnik a juz na tamtym tak mialem przylecialem do niemiec na tym i nic sie nie dzieje narazie

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
Film
i czasami niema tego stuku na biegu jalowym

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano
a jak mam luz i wcisiete sprzeglo niema tego chrabotania na obrotach natomiast stuk ten jest i tak ale gdy sie zwiekrzaja obroty niema nic pozniej i po jezdzie cicho

Obejrzyj Moje BMW

Opublikowano

tasma w kierownicy .... niestety

a tutaj wymienie dwomasowe i pasowe ... i powinno byc ok

Obejrzyj Moje BMW