Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie mam takie pytanie posiadam bmw E-34 518i no i niestety muszę zrobić uszczelkę pod głowicą tylko że mam rozrząd na łańcuchu i teraz właśnie pytanko czy przy wymianie uszczelki pod głowica jestem zmuszony zamontować nowy rozrząd czy da rade stary
Opublikowano
Zależy ile ma przebiegu ogólnie można zakładać stary ale trzeba by obejrzeć jak wygada łańcuch zębatki i ślizg od napinacza.Nie ma śladów nadmiernego zużycia i przebieg nie duży to ładuj stary.
Opublikowano
Sprawdź naciąg łańcucha, jego luz. Zobacz w jakim stanie są inne elementy rozrządu. Jak znam życie to rozrząd był zakladany przy produkcji i raczej nikt go nie zmieniał po drodze;) Jak chcesz mieć silnik na lata, robisz go sam i nie masz pewności co do elementów to ja założyłbym nowy

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
dzieki za szybka odpowiedz a jeszcze mam pytanie jedno czy do chłodnicy nadaje się woda destylowana czysta czy może rozrobić z koncetratem do tej pory lałem płyn ale po paru kilometrach od wlania jest pusto przez ta uszczelkę i na płynie trochę drogo wychodzę zamierzam zrobić to tylko że dopiero pod koniec maja gdyż do tego czasu pilnie potrzebuje samochód aaa i bym zapomniał jak włączę nawiew to leci tylko z deski rozdzielczej :mad2: czy to jest wina modułu komfortu
Opublikowano
Jeśli chcesz wymienić silnik na nowy to lej byle co i jeździł do upadłego :duh: Jeśli natomiast wolisz naprawić ten i jeździć dalej dopóki tego nie zrobisz zostaw auto na parkingu :cool2: Jeśli cie nie stać na to po co kupiłeś BMW? :mad2:
Opublikowano
stac mnie na utrzymanie tylko mowie ze lanie plynu do chlodnicy co kilka kilometrow za 50 zl to troche malo oplacalne i pytam czy nie da rady tej wody lac poniewaz samochod jest mnie potrzebny tak do polowy maja nawet pare dni dluzej
Opublikowano
skończysz tak silnik.... :mad2: poza tym generalnie jak już chcesz go skończyć to możesz lać i zwykłą wodę jak kolega wyżej powiedzial...5 litrów płynu najtańszego kosztuje 10zł więc nie wiem gdzie i co Ty kupujesz...

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
ostatniio tak placilem na stacji za plyn ale mniejsza o to z tym nawiewem to moze byc wina tego modułu bo wiem że jest nie ten co trzeba i teraz kolejne pytanie czy przy wymianie modułu komfortu trzeba autko podłączać pod komputer aby usunąć błąd czy nie
Opublikowano

Bez przesady.. Wodę destylowaną jak wleje na kilka tyg to nic się nie stanie. Gorzej jak by kranówe lał bo by zakamienił układ.

Jak temp będzie ok to i tak taka woda w ponad 100st zaczyna wrzeć. Ale jak masz uszczelkę pod głowicą wywaloną i się miesza woda z olejem to możesz przekręcić panewki. Łatwo zajechać silnik.

Sama woda destylowana w układzie chłodzenia w takich temp nic nie zrobi złego na te 3 tyg.

Opublikowano
dzieki za szybkie odpowiedzi a samochod dzis dalem rade nagrac sobie drugi moja piatka natomiast trafila do doktorka rozbiera silnik i zobaczymy co tam sie sprawuje póki co jest dobrze