Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy wie ktoś gdzie znajdują się punkty masy od oświetlenia wnętrza i lewej tylnej lampy w BMW E46 Coupe 2004r ?

Mam zamontowane car audio i tylko te lampy przygasają przy mocnym graniu.

Diagnoza n53/n43 info pw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinno byc za oparciem plecow. Tak przynajmniej wnioskuje z opisu i zdjecia.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tok to jest opisane w WDS-ie w E46 Coupe od 2003. Na zdjeciu widac ze oparcie sie nie rozklada wiedz spojze jeszcze dzisiaj jak to w innych modelach wyglada i dam znac.

Tak to wyglada w Cabrio

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/e46masaswiatlacabrio_zpsd4237d63.jpg

A tak w turasie i tu mysle ze rozwiazanie jest takie same u Ciebie.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/e46masaswiatlaturas_zps415ac1c9.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Podepnę sie pod ten temat, żeby nie tworzyć kolejnego, mam problem z taką drobnostką która mnie denerwuje, ostatnim czasem pojawia mi się błąd spalonej tylnej lewej żarówki, błąd jest a żarówki wszystkie świecą jak należy. Kontrolka świeci jak jej sie zachce, wyjmę kluczyk, odpalę samochód drugi raz i znika, ą później się świeci.

Jaka może być przyczyna ? Może jakieś zaśniedziałe połączenia, które zmieniają rezystancję ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wymien zarowki stronami, moze to w niej tkwi problem, zmien bezpiecznik na nowy, przeczysc kontakty gniazda zarowki i wtyczki.

Ciezko powiedziec co to moze byc jak zarowka swieci a blad wyskakuje. Mysle ze sygnal nie dochodzi do modulu swiatel ze zarowka swieci.

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

u mnie był problem z prawą stroną, tez mi wywalało bład, disem jak skasowałem to przez jakis czas był spokój

sprawdzałem wszystko dokładnie w lampie, połaczenia itp i nie było sie do czego przyczepić, pomyslalem ze kupie wszystkie nowe żarówki do lampy prawej, jak ręka odjął.... żarówki (mimo ze sprawne) widocznie nie podpasowały dla mojej bety....

nowe żarowki w nocy odznaczały sie, lewa lampa swieciła słabiej, wiec zmieniłem do pary wszystkie w lewej, pare złoty to kosztowało ale pomogło

polecam sprawdzić, może akurat pomoże

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
jeśli chodzi o błąd spalonej żarówki to kuzyn miał identycznie, z prawej strony pin był wciśnięty wewnątrz kostki przez co nie było styku.
Diagnoza n53/n43 info pw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ja opowiem, też miałem błąd spalonej żarówki z tyłu ale wszystkie dobrze świeciły i co najgorsze to jak jechałem w nocy to co jakieś 5 ,10 minut przygasały mi ksenony mrugały, już szukałem uszkodzeń w ksenonach, miałem nawet wymiennik żarniki D2S na nowe chociaż dobrze świeciły, ale dobrze że zacząłem od tylnej lampy, wyczyściłem styki (Contakt S) i wymieniłem na nowe z tyłu żarówki, i co się okazało błąd zniknął i w nocy ksenony przestały przygasać, ale jak wyjąłem żarówki to niektóre były już lekko przydymione, chociaż świeciły, więc warto wymienić na nowe, innym razem , chociaż nie wiem jak to się stało ale miałem, założoną żarówkę w stopie zamiast 12V to 24V od ciężarówki, to przestały mi działać spryskiwacze reflektorów (trochę słabiej świeci i nie daje błędów na pulpicie).

Na własnym przykładzie mogę stwierdzić że błąd gdzieś w układzie może powodować usterki w innych układach świateł.

Opublikowano

No u mnie też jest ciekawie.

Podczas przygasania przy mocnym basie mrugają tylko lampki od oświetlenia wnętrza i tylna lewa która ma pół uwalonych ledów.

Ale jutro posprawdzam wszystko bo ostatnio brak czasu.

Diagnoza n53/n43 info pw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Swiatla wnetrza przygasaja pewnie przez zbyt duzy chwilowy pobor pradu. Alternator za malo produkuje w danym momencie i dla tego te przyciemnienie. Dopiero jak menadzer pradu odczowa wiekszy pobor pradu zaczyna go wiecej produkowac.

Jak mialem swojego czasu 2500Watow w bagazniku rozwiazalem sprawe kondensatorem pradu o pojemnosci 5 Farad (co by to nie znaczylo :wink: ) jak najgrubszym kablem od baterii do kondensatora > wzmacniacz i akumulatorem o wiekszej pojemnosci.

Tak na szybkiego znalazlem taki linki, moze pomoze

http://menstream.pl/car-audio/czym-jest-i-jak-zainstalowac-kondensator,1,981708.html

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!