Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

mam e39 rok 2002 turek.

1. padaja mi amory sprzodu i bede musial je wymienic i mysallem zeby odrazu go troche obnizyc, czy da rade wsadzic np. na przod tylko gwinty a na dupie zostawic nivo? czy musi byc przod i tyl w gwincie, jesli tak to czy musze tam cos przerabiac itp. moze polecacie jakis zestaw dobrej jakosci ale tez wmiare korzystny w cenie , niema byc to gorna polka ale tez nie kibel:)

problem jest taki ze u mnie w okolicy niema mechanika ktory by chcial mi to zrobic i musze cala zawiache sam robic i szukam jakiejs pomocnej dloni ktora jakos by pomogla. np. jakich schemat montowania i ustawiania gwitnow itp.

2. mam blad ze mi nivo nie dziala, i mi strasznie [BAD] sterczy do gory, tak jakby napompowal na maxa i tak go trzymal. w zime jak postal z 2-3 dni to kladl sie na glebe ale po wlozeniu kluczy do stac. pompowal go tak jakby na maxa. ma ktos pomysl co to moze byc? czy czujnik jakis czy moze tylko ustawiania komputerowe czy cos?

dzieki z gory pozdrawiam

Opublikowano

Na przod mozesz zalozyc albo gwint albo wymienic sprezyny na Eibach, H&r i amory o zmienionym zakresie i charakterystyce.

Co do nivo to trzeba go pod kompa podlaczyc i zobaczyc co jest nie halo. Jak juz ozyje wystarczy zmienic cisnienie kompem aby troche siadl i wszystko.

Jak bedziesz jezdzil na napompowanej na maxa pupie to przeguby moga sie posypac.

Opublikowano

Może ktoś przestawił kompem w tryb TRANSPORT i wyżej siedzi lub czujniki wysokości mają odpięte wodziki od zawieszenia i wskazują niskie położenie, może ktoś przeprogramował prześwit?

Kontrolka się świeci na desce że coś z nivo nie tak ?

Też mam nivo i te opcje mi tylko przychodzą do głowy.

Opublikowano
Ja na twoim miejscu pierwsze sprawdził INPA czy ktoś nie włączył żeczywiscie trybu TRANSPORT. Jeżeli to nie pomoże to czujniki tylne (spisz nr. z czujnika bo jest kilka rodzaji),a co do opadania tyłu jak postoi kilka dni to nieszczelność np. miechów powietrznych.