Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wymieniłem mikrofiltry i oczywiście chciałem wykasować inspekcje bo swieci sie na czerwono -1100km. Robiłem wszystko w taki sam sposób jak pokazaliście to na forum czy filmikach youtube. Problem polega na tym ze gdy wkładam kluczyk, zeruje stan kilometrów, zmieniam wyświetlacz na datę i przytrzymuje przecisk kasowania licznika wyskakuje mi czerwony trojkat i ........ Znowu data. Tak jakby mnie wywala. Nie pokazuje żadnego stanu klockow, oleju itd po prostu czerwony trojkat i..... Znowu data. Przytrzymuje cały czas i ciagle to samo. Co robie złe? Trzeba włączyć silnik? Nie wiem pozamykać okna, drzwi, czy co?
Opublikowano
Sorry, nie doczytałem. Jak już wejdziesz w poszczególne pozycje i ostatnie przytrzymanie nie będzie dawało rezultatu, wtedy trzeba dwa razy krótko nacisnąc przycisk zerowania. U mnie tylko tak sksowałem klocki, nic innego nie dawało rezultatu. Sorry za gapiostwo.
Opublikowano
Dzieki za sugestie ale tak jak mowię - pokazuje sie czerwony trojkat i znowu data. Nie moge przeglądać tych pozycji typu olej, klocki, itd... :(
Opublikowano
noi kolego udalo ci sie to garnac ? bo mam to samo. zmienialem klocki 2 miesiace temu niebylo problemu, teraz po wymianie oleju niemoge wejsc w menu servisowe. niewiem czy dlatego ze wymiana oleju juz mi minela,weszla na czerwone i zaczelo odliczac kilometry na minus. daj znac
Opublikowano
Niestety nie udało mi sie rozwiązać tego problemu. Tez mam w idrivie mikrofiltry na czerwono i lecą kilometry na minusie. Wkurzające to jest. Próbowałem na setki sposób i nic. Cały czas czerwony trojkat i znowu data. :mad2:
Opublikowano
U mnie tak samo. Gdzies wyczytalem na angielskim forum ze jak sie tak stanie to nibytrzeba jechac do bmw zeby oni to skasowali i niby po tym wszystko wroci do normy. Czyli zeby zrobic to po naszemu trzeba zwrocic sie o pomoc do kogos kto potrafi sie obslugowac NCSem expert. Probowalem inpa skasowac ale niema tam opcji, a z ncsem niejestem obeznany. Tez gdzies znalazlem ze ktos odpial baterie na cala noc i rano jak podpial to wszystko wrocilo do normy, ja jeszcze nieprobowalem odlaczac. Ale zgadzam sie ze dziala mi to na nerwy.... Shit...
Opublikowano

dzisiaj to ogranalem. Skasowalem inspekcje oleju ktora juz mialem -1200 komputerem i wszystko wrocilo do normy. juz mi normalnie wchodzi to menu servisowego uzywajac przyciskow na zagarach. niewiem czemu tak sie stalo, moze przez to ze ten olej mi przekroczylo,cholera wie. ale juz jest ok.

takze jak macie problem z zresetowaniem servicu to wedlug mnie jedyna opcja to jechac gdzies zeby skasowali co trzeba komputerem, i wszystko bedzie ok :cool2:

a pozatym to niezapominac o wymianie w czasie, sam mam nauczke :cool2: :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano
Ogolnie to mysle ze tak. Tylko ze ja probowalem inpa, i niemoglem znalezc opcji skasowania inspekcji. Moze gdzies jest niedam reki uciac ze niema. W DISie napewno bedzie ale zeby to zainstalowac to wiem ze trzeba nad tym troche posiedziec. Ogolnie warto nabyc interfejs, tylko zeby to wszystko poinstalowac to trzeba trocje nad tym posiedziec i poczytac jal to sie robi