Skocz do zawartości

M52b20 Zestaw naprawczy zacisku ham

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Planuje malować zaciski hamulcowe i przy okazji muszę wymienić uszczelnienia zacisku bo będą piaskowane.Przód sedan i turas to 60mm średnica tłoczka a tył 42 albo 40,przez allegro nie umiem sie dowiedzieć czy sedan ma 40 a turas 42.Jak to jest?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzałem w real oem, ale nie podają wymiarów, więc chyba najłatwiej będzie przed oddaniem do piaskowania pomierzyć średnice i zamawiać. :wink:
Opublikowano
Tez szukałem i nic nie znalazłem,chciałem to szybko zrobić.zdemontować,popołudniu w pracy wypiaskować i malować skłądać wieczorem ale widze że jak to zawsze bywa wszystko sie rozciągnie w czasie.Dam znać później jaki u mnie jest rozmiar :)
  • 5 lat później...
Opublikowano

Hej,

Nie chcąc mnożyć tematów zadam pytanie tutaj. Potrzebuję wykonać regenerację zacisku w BMW E39, ale nie chciałbym przy tym doprowadzić do całkowitego spuszczenia płynu. Oczywiście płyn też wymienię, ale planuje zrobić to zalewając do opróżnionego zbiornika świeży i wypychając stary z przewodów.

1) Czy jest jakiś sposób na zablokowanie elastycznego przewodu hamulcowego prowadzącego płyn do zacisku tak, aby płyn nie wyleciał całkiem po odkręceniu przewodu?

2) Z tego co wiem, w przypadku całkowitego zlania płynu, poza odpowietrzeniem hamulców konieczne jest odpowietrzenie pompy ABS/ASC, nie znalazłem jednak nigdzie konkretnych informacji / poradnika, jak to zrobić. Dlatego kombinuję jak wyżej. Może ktoś z Was podpowie, jak odpowietrzyć pompę ABS/ASC w przypadku całkowitego zlania płynu z układu? Wtedy nie będę musiał blokować przewodu elastycznego.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie radzę spuszczać całego płynu z układu bo sobie tylko roboty narobisz. Przewód zawsze zatykam grubą wykałaczką jak demontuję cały zacisk. Układ przeleje się grawitacyjnie, wystarczy pilnować żeby płynu nie zabrakło w zbiorniczku. Przelej każde koło tak po setce płynu i będzie ok.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może ktoś z Was podpowie, jak odpowietrzyć pompę ABS/ASC w przypadku całkowitego zlania płynu z układu?

Program diagnostyczny i do dzieła, w ista są wszystkie potrzebne procedury serwisowe, w inpa też.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.