Skocz do zawartości

bmw 320i - problem z prowadzeniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Od jakiegos czasu mam problem z prowadzeniem swojej bmw. Co chwile trzeba korygowac tor jazdy. Czuc jakby wiał mocny boczny wiatr, raz z jeden, raz z drugiej strony. Koła mam 16stki. Szerokosc opon to 205. Nie uderzyłem w żaden kraweznik ani nic z takich rzeczy. Co to może byc? Ma ktos jakis pomysł?
Opublikowano
Cisnienie w oponach ok. Byłem tez na stacji diagnostycznej- gość powiedzial ze zero luzow. Amortyzatory sprawdzane, ale wiem ze wyniki moga przeklamywac. Nie wiem od czego zaczac wymienianie..
Opublikowano
Sruby? o co chodzi ze śrubami? Powiem szczerze że w tym roku nie wywazalem felg. Ale na kołach zimowych bylo to samo, a one byly wywazane. Ewidentnie czuc ze jest gdzieś luz.
Opublikowano

Masz kilka możliwości. Albo podjechać do jakiegoś ogarniętego warsztatu, zabulić 50zł i niech Ci sprawdzą dokładnie zawiechę, albo sprawdzić geometrię samochodu.

Sruby? o co chodzi ze śrubami? Powiem szczerze że w tym roku nie wywazalem felg. Ale na kołach zimowych bylo to samo, a one byly wywazane. Ewidentnie czuc ze jest gdzieś luz.
Pewnie mu chodziło o to,żebyś sprawdził czy są dokrecone ;p
Opublikowano
Aha:) to sprawdzalem w pierwszej kolejnosci:) zna ktos moze jakis dobry warsztat w Kielcach co ogarnia temat BMW? Wczesniej mieszkalem w Chorzowie i jezdzilem do Katowic do Pana Krystiana, a tutaj nie bardzo wiem gdzie sie obrócic. Na marginesie polecam tego Pana:)
Opublikowano

dokładnie czy są dokręcone. ja miałem taki przypadek że śruby już ze starości miały zjechane gwinty i nie "dociągały" felgi. Dokładnie jedź na jakąś staje diagnostyczną i niech na szarpaki ci auto wrzucą to jedyne sensowne rozwiązanie.

a i dla swojej pewności sprawdź wyważenie kół ... czasami ciężarek spadnie czasami w dziurę wjedziesz.

BUNIA :)
Opublikowano
Pisalem wczesniej ze bylem na stacji i gosc powiedzial ze nie widzi nic co by moglo powodowac takie zachowanie samochodu. Może mechanik powie wiecej:) no nic, dzieki za zaiteresowanie:)