Skocz do zawartości

wyciek całego płynu chłodniczego

koperek69

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam pytanie otóż dziś wyciekł mi cały płyn chłodniczy rano jechałem nic nie było wieczorem ruszam patrzę tylko wielka plama. Wlałem wody zeby zobaczyc skąd cieknie i wylatuje gdzies z dołu było już ciemno wiec dokładnie nie miałem jak sprawdzić z kąd:( wiecie co może być przyczyną?? wąż czujnik?? Da radę się to zobaczyć samemu czy mechanik??

Pozdrawiam

wyczuwam bmtriko. Masło maślane ale. Skoro cieknie z dołu, to podpowiem Ci, tam szukaj przyczyny.

pierwsze hasło w google leniu.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=69&t=123682

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=1&t=125022

zamiast bez sensu pisać na forum może czasem tak warto użyć mózgu i mieć trochę chęci w znalezieniu przyczyny a nie bez sensu z każdą pierdolą lecieć i żalić się. Nie chcę Cię urazić więc nie bierz tego do siebie. Pozdrawiam

To chyba jednak inny forumowicz,ale jednak jest w tym sporo racji aby używać wyszukiwarki.

Wkleję Ci co ostatnio pisałem do innego forumowicza.

Cytuję:

1. Czy sprawdzałeś na ciepłym ( wskazówka w pionie ) i obrotach ? obserwacje po zgaszeniu ? Nie tylko rzucić okiem ale należy dobrze oświetlić i pozdejmować osłony.

2.czy sprawdzałeś czy płyn nie idzie do oleju ?

3. czy nie idzie w rurę ? test spalin :słodkie spaliny i kopci na biało.

4.Test obecności C0 w płynie.

5. Czy masz przelew w zbiorniczku, a jak niema to sprawdzić czy to termostat? pompa ? zapowietrzony ?

6.Zrobić test temperatury

7. jak dasz ogrzewanie na max czy dobrze grzeje ?

8.Czy jak silnik jest nagrzany czy chłodnica jest jednakowo ciepła tz na wejściu i wyjściu ?

9 sprawdzić temperaturę otwarcia termostatu, bo jak masz samą wodę a on normalnie się otwiera przy 105C ?

10. Dziurawa chłodnica spalin ?

Zacznij od tego co najmniej kosztuje, bo na koniec to jeszcze trzeba by sprawdzić podgrzewacz czy nie dziurawy ?

Hmm... lista jest długa a może być coś banalnego jak np wyciek przy większych obrotach i ciśnieniu w układzie co zapowietrza układ itd.

Koniec cytatu.

Może coś z tego Ci się przyda.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.