Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam taki problem iż:

gdy jadę po autostradzie ok 120 km/h na 6 biegu lub piątym komp pokazuje mi spalanie 5.6l na 100 (chwilowe spalanie) i nagle na 1lub 2 sekundy spalanie sie podnosi do 9.6 na 100 i spada z powrotem na 5.6 lub niżej mając noge w tym samym położeniu i towarzyszy mu temu objaw taki jak by tir koło mnie przejechał i spowalniał mnie wiatr :mad2: zmieniłem ostatnio przepływke (orginał bmw w salonie) nie wiem co mam robić autko mi sie podoba to moja pierwsza beta i jestem bezradny. Prosze o pomoc

Dziękuję i pozdrawiam

BMW 118d 122km

2005 DPF nie ma chłop sprawdził mi w systemie w BMW

gosdarek

Zanim zapytasz - POSZUKAJ!

Zanim zapytasz - POSZUKAJ!

Dołączenie: 20 Kwi 2014 13:55

Moje BMW: BMW 1 SERIES 118D 2005 122KM

Opublikowano

nie no wiem co to przycisk bc :cool2:

Ale mi coś za dużo pali i czyje jak spowalnia na 2 lub 3 sekundy i wraca do normy ale ciut słabsze a średnio na autostradzie ok 8 - 9 przy 120 km/h

bez klimy bo niestety mam astme i sie dusze :duh:

Opublikowano

nie no wiem co to przycisk bc :cool2:

Ale mi coś za dużo pali i czyje jak spowalnia na 2 lub 3 sekundy i wraca do normy ale ciut słabsze a średnio na autostradzie ok 8 - 9 przy 120 km/h

bez klimy bo niestety mam astme i sie dusze :duh:

Opublikowano

zatankowałem 44 litry jadąc do niemiec autostradą czyli do pełna i zrobiłem 650 km z predkością ok 120 do 130

i nie pasuje mi to gdy zwieksza sie spalanie to samochód jakby ktoś zaciągnął ręczny i puścił i mułowaty troszke jest bo kolega ma taki sam i do jego jak wsiade to czuć ze to idzie :(

Opublikowano
przycisk BC jest na manetce od kierunków. BC to komputer pokładowy. Dodanie gazu pokaże większe spalanie, co jest oczywiste. Patrz na średnie spalanie, a nie na chwilowe. Co to braku mocy to pod komputer, może kalibracja przepływki :roll:

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
Byłem w ASO wymieniłem nową przepływke koszt 2000 i dalej to samo a średnie komp pokazuje 5.5 a pali 8-10 :mad2:
Opublikowano

zobaczpo podpięciu do kompa czy wtryski nie dają za dużo ropy

jak tak miałem w poprzednim wozie

BOKIEM ALBO WCALE...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Dołącze się do pytanie.Mam wersję 177 koni i na komputerze pokazuje mi spalanie średnie 9 litrów ( jazda po mieście) wyjazdę z miasta spalanie spada do wartości 8 litrów. CZy to jest akceptowane? Zaznaczam że nie wariuję jezdzę średnio max 100 km/h.

P.S Na komputerze zadnych błędów nie ma.....Auto zrywne przyspiesza ok ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gdy wyjedziesz w trasę to skasuj średnie spalanie i średnią prędkość, wtedy dostaniesz wynik z samej trasy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Liczy od momentu skasowania.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.