Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów i proszę o poradę. No więc mój najpierw pojawił się problem z nawiewem na przednią szybę gdyż cały czas zaczęło wiać tylko gorące powietrze a teraz już w ogóle zwariował, mimo że środkowe nawiewy ustawie na zimne i na climatronicu ustawie 16 to i tak jest ciepło a czasem nawet gorąco tak ja by czasem sam nie wiedział jaka jest temperatura. Czy wiecie może czym to jest spowodowane? czy już całkiem siadł climatronic bo słyszałem że lubią się w nich procesory przegrzewać, a faktycznie coś z nim jest nie tak bo czasami po ponownym jego włączeniu ustawiona jest inna temperatura niż zadana przed zgaszeniem i pewne ustawienia same się wyłączają.
Opublikowano (edytowane)

może jeż (rezystor) klimatyzacji zaczął żyć własnym życiem ?

A ja mam inne pytanie w tej kwestii, zawsze jak włączam zapłon to od razu klimatyzacja załącza mi się na 29 stopni i nawiew na najsłabszy a chciałbym żeby klimatyzacja w ogóle się od razu nie włączała jak to zrobić ?

Edytowane przez morarz
Opublikowano
Odpal auto drugim kluczem i zobacz czy jest tak samo.Być może ktos zaprogramował ustawienia dla klucza.

Sprawdziłem, to samo się dzieje na drugim kluczyku.

Opublikowano
Jeż raczej nie jest przyczyną ponieważ z prędkością nadmuchu mnie mam problemu tylko z temperaturą powietrza wydobywającego się na nawiewów, zwłaszcza pod szybą.
Opublikowano
może masz zapowietrzony układ chłodniczy ? sprawdzałeś klimatyzację pod komputerem ??
Opublikowano
A da się ten elektrozawór sprawdzić jakoś domowymi sposobami ? Czy może to być wina termometru ? Znajomy opowiadał o podobnej awarii w passacie i tam siadly termometry.