Skocz do zawartości

stuki w okolicy kolumny kierowniczej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Moje pytanie brzmi: od pewnego czasu dochodzą moich uszu dosc głosne i intensywne stuki w okolicy kolumny kierowniczej.Występuja one oczywiscioe przy jezdzie po wiekszych i mniejszych nierównosciach.Co to moze byc? Zaznacze ze przy szybkim poruszaniu kierownicy w prawo i lewo odczuwam cos w rodzaju luzu tylko nie wiem na czym.Pozdrawiam.Prosiak. :)
Opublikowano

W moim E-36 320i okazało się, że muszę wymienić sworznie i tuleję wahacza w przednim lewym kole. Objawy były takie jak piszesz + problemy ze sterownością, gdy lewym kołem najechałem na pas rozdzielający jezdnię lub na dziurach przy większej szybkości. Byłem na stacji kontroli pojazdów, dałem 20zł, powytrząsał samochód i okazało się co..

Dla upewnienia się lapiej też skocz do stacji diagnostycznej..

Człowiek jest jak BMW przy wyprzedzaniu.... szybko odchodzi :D
Opublikowano
dzieki za odpowiedz.Chyba faktycznie najlepszym wyjsciem bedzie pojechac na stacje obsługi i to sprawdzic.Pozdrawiam.Prosiak. :)
Opublikowano
Zakładając że zawieszenie jest ok. to może być przekładnia kierownicza.Poszukaj też na forum, znajdziesz tam sporo wskazówek.