Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chcę dołożyć do mojej zetki tempomat. Na ebayu jest dostępny wraz z okablowaniem, ale napisał że okablowanie jest od 10/2004. Moja jest ze stycznia 2004. Czym to się różni, i czy da się to zamontować do mojej zety ?.
Opublikowano

w ogole jest tak ze pierwsze roczniki mialy okablowanie z fabryki i wystarczy wpiac manetke i zakodowac

dla pozniejszych rocznikow kable trzeba juz ciagnac

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
w ogole jest tak ze pierwsze roczniki mialy okablowanie z fabryki i wystarczy wpiac manetke i zakodowac

dla pozniejszych rocznikow kable trzeba juz ciagnac

Tak już wszystko wiem. Dokładnie to jest tak. Przed 10/2004 wystarczy sama manetka tempomatu. Wiązka kabli jest standardowo i wystarczy wpiąć w nią kostkę. Po 10/2004 była zmiana i potrzeba dodatkowej wiązki kabli. Montaż nie wymaga kodowania bo jest plug&play. Wystarczy wyciąć lub zmienić obudowę, podłączyć przełącznik do kostki i działa. Tu szerzej opisane gdyby kogoś to zainteresowało w przyszłości :

http://www.zroadster.com/forum/index.php?threads/tempomat-nachr%C3%BCsten.84915/