Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, mam pytanie. posiadam bmw e46 1.9 b i mam problem z zawieszeniem przednim, a mianowicie podczas jazdy gdy samochód buja się na nierównościach albo gdy jest wzniesienie i gdy samochód opada i dobija to mi skreca kierownice w lewo i samochód mi ucieka na lewo, mechanik stwierdził ze to tuleja wachacza jest wybita i tak się dzieje wymieniłem na tuleje lemfordera tak jak by się poprawiło lecz delikatnie jeszcze było takie skrecanie poi 2 może 3 dniach było coraz gorzej i tuleja znowu miała luz tak jak by ją cos wybiło, mechanik stwierdził ze musiała być wadliwa , pojechałem kupiłem używaną tuleje założyłem ta sama sytuacja poprawiło się ale znowu jest coraz gorzej. wszystko inne jest sztywne samochód ma przejechane 140000 tys kupiłem go od znajomego i był udezony prawą stroną i wymieniony był wachac prawy, piasta i maglownica wszystkie części używane czy jest możliwe ze to maglownica jest jakas uszkodzona i mi tak skreca ?? bardzo bym prosił o rade pozdrawiam Piotrek
Opublikowano
oczywiscie po wymianie tulei bylas zrobic geometrie i zbieznosc?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Jesli zbieznosc jest ok , to mozesz miec walnienty czujnik konta skretu kierownicy . podepnij pod kompa .

moja e46 http://www.fotosik.pl/u/scuser/album/1607148

Opublikowano
no raczej zbieżność powinna być dobrze mechanik wymieniając stwierdził ze kierownica jest krzywo delikatnie i doprowadził to do stanu, i nie tnie opon wiec myślę ze powinno być dobrze, a miałem nową zimówkę wiec było by widać, a nawet jak jest delikatnie źle to nie powinno skręcać kierownicą, bo jak jest droga prościutka to prowadzi się dobrze i nie ściąga, a co do czujnika skrętu to raczej by się jakieś kontrolki świeciły z tego co kojarzę,