Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich forumowiczow. jestem tu nowy i bardzo przepraszam jesli powtarzam temat. kupilem niedawno E36 czy moglby ktos poradzic jak mozna dobrze ja naglosnic?? nadwozie typu sedan wiec trudniej to zrobic niz w coupe. narazie nie chce robic dziur w polce. z gory dzieki za pomoc

ELO

Opublikowano
Nie musisz ciąć otworów, porządne 16 w drzwi i mocny sub dadzą nieźle popalic. Można też oddać autko do zakładu i subwoofer w kanapę włożą :D
Opublikowano

Sam sie zastanawialem nad tym i mam taki plan:

-przod drzwi - takie panele z 2 otworami na 16 panele

-z przodu jeden zestaw z tweeterami przednie

-i bez tweeterkow przod

-wzmacniacz do napedzania tych glosnikow taki wzmacniacz przodu

-a do bagaznika 2 takie glosniki do skrzyni subwoofery

-subwoofery myse napedzic takim samym piecem jak ten wyzej

-drzwi przod i bagaznik trzebaby wygluszyc

-jakies dobre kable

-mysle ze kondensator 1F tez by byl potrzebny

gnojowka pedzona rakieta:D

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif

Opublikowano
no nie glupi zestaw. nie wiem czy warto bawic sie z tymi panelami. troche drogi interes. zastanawiam sie tez czy nie lepiej pojechac na wolumen. tam kumpel mi mowil lepek za 1000 zl dostal naprawde dobre naglosnienie z radiem. pozdro
Opublikowano
a Ty juz cos Shreku wykombinowales w swoim??

Mam suba porządnego, ale piecyk troszkę za słaby, teraz będę wkładał głośniki ale niestety na razie w miejsca seryne z przodu.

Opublikowano

Do przodu włożyłbym zestaw na zwrotnicy midbass 13cm i tweetery w orginalne miejsca (Hertz lub DLS)

Do tyłu 6/9 + adepty (przejściówki)

Do bagażnika bardzo mocny firmowy porządny sub w skrzyni (mile widziany dwucewkowy)

Wzmacniacz stabilny do 1 lub 2 Ohm, moc stosowna do suba (około 2x100 + 1x200 rms)

Będziesz Musiał Wyprzedzać
Opublikowano
ciekawy tez jestem jak wyglada w praktyce porownanie miedzy dls, hertz a jbl wiec jesli ktos ma jakies doswiadczenie to chetnie poslucham wypowiedzi/rady :)
Opublikowano

Czarny 2891 po co kombinować z głośnikami 16 cm? Jak zamontujesz porządne 13cm to też nie będą odbiegały dźwiękiem od 16cm. Jeżeli jest mocny wzmacniacz do tego głośniki 6/9 i mocny sub w bagażniku to w zupełności powinno wystarczyć.

A co do porównania glośników 13 cm to niedawno pisałem, ponadto Ty chyba też się włączyłes do dyskusji Proponuję :search:

lub po prostu wejdź na ten link

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=21081&highlight=dls

Opublikowano

nie chodzilo mi o porownanie 13 cm tylko ogolnie o glisniki tych firm :)

zachwalasz tam dls :) ciezko dostepne, na allegro maly wybor, wiecej jest hertzow i jbl a mysle ze to w miare podobna klasa te 3 firmy :) czolowka ;)

Opublikowano

Hmm... Głośniki DLS`a są stosunkowo drogie i nie każdy się decyduje na ta klase. Kiedyś ktoś bardzo polecał mi Helix`a juz prawie się przekonałem do zakupu i całe szczęście, że w tym okresie nie były dostępne na allegro ufff. Podjechałem do porządnego sklepu posłuchałem, porównałem i dokonałem wyboru. Teraz już wiem, że Helix`y były by ostatnie jakie bym kupił :duh: :mad2:

Co mogę Ci doradzić to pojechać do dobrego sklepu i porównać sobie sprzęt tych marek :lol: sam zdecydujesz co dla Ciebie będzie najlepsze :D Proponuje również :search: z moim postem, w którym opisuję jak ja dokonywałem wyboru sprzętu i czym się sugerowałem.

Opublikowano
Ja mam zamontowane radyjko Sony i wzmacniacz Blaukpunta 2x320 wat i do tego podłonczyłem subufer ale samorubke i bardzo dobrze mi to gra tylko musze sie teraz zajońć przodem POZDRO !!!
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ