Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wlasnie pojawila sie w moim bmw kontrolka inspection i zegar (bmw e30 m10 1.8 benzyna) wiec mam zamiar wymienic olej. Chcialbym zrobic to sam ale sie zastanawiam jak mniejwiecej to zrobic i czy poza olejem i filtrem trzeba cos jeszcze zmienic. A i najwazniejsze czy ma moze ktos zdjecie gniazda diagnostycznego bo zaginela mi zaslepka i niewiem jak wyzerowac przeglad bo nieznam numeracji wtykow.
Opublikowano
wlasnie pojawila sie w moim bmw kontrolka inspection i zegar (bmw e30 m10 1.8 benzyna) wiec mam zamiar wymienic olej. Chcialbym zrobic to sam ale sie zastanawiam jak mniejwiecej to zrobic i czy poza olejem i filtrem trzeba cos jeszcze zmienic. A i najwazniejsze czy ma moze ktos zdjecie gniazda diagnostycznego bo zaginela mi zaslepka i niewiem jak wyzerowac przeglad bo nieznam numeracji wtykow.

Witam

Po pierwsze nie wierz tym kontrolka ale jezeli juz chcesz wymienic olej to tylko Olej oraz filtr. Nic wiecej.

Numeracja jest prosta.

Masz tu link co i jak trzeba zrobic : http://www.epwik.com.pl/bmw/serwis.htm

A i najpierw poszukaj a dopiero pytaj. Troche ludzie juz o tym gadali tutaj

Pozdrawiam milej wymiany

. . . zero kierunkowy , jestem kajtek . . .
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
w twoim silniku wymienia sie olej co 7500KM POLECAM 10 W/40 STATOIL KAZDY MA PLABE WIEC JEST WIEKSZA SZANSA ZE NIE JEST CHSZCZONY SAM NA NIM JEZDZE OD WYMIANY DO WUMIANY JEST PRZEZROCZYSTY