Skocz do zawartości

Światła postojowe jednostronne w E91

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przestudiowałem nieco literatury papierowej i elektronicznej w poszukiwaniu funkcji, bądź co bądź przydatnej, a mianowicie światła postojowe z jednej strony, uruchamiane z manetki kierunkowskazów.

Miałem bez łaski takie coś w E46, a tu... :( nie ma.

W obliczu porażki poszukiwań, pytam, czy to można uruchomić?

Patrzcie w lusterka, BMW są wszędzie!
Opublikowano
Masz dostęp komfortowy? To przed wrzuceniem kierunku wyłącz stacyjkę (tak aby radio też się wyłączyło). Wtedy zadziała.
Opublikowano
  • Autor
Zgadza się, mam Comfort access, klawisz start / stop nie wciskany (czyli pozycja stacyjki 0), a nic z tego.
Opublikowano
  • Autor

działa. dla ścisłości, Stacyjka pozycja 0, tylko otwarte drzwi, manetka do siebie na "poganiacz" i świecą światła.

Gdy nacisnę w kierunku kierunkowskazów, lekko na 3x, bądź z oporem na permanent, nic z tego :(

Mam wyłączone powitanie na otwieranie w postaci postojowych, światła AUTO świecą przez cały czas (bez czujnika zmroku). Czy w tym może leżeć przyczyna, teraz to wymyśliłem. :)

Opublikowano
  • Autor
OK, sprawa wyjaśniona. Wszędzie gdzie coś znalazłem, owszem, funkcja jest dostępna, oraz jak kolega artuj stwierdził, że musi być, tylko coś źle robię, faktycznie jest. Tylko trzeba w pozycji pełnego naciśnięcia przytrzymać koło sekundy... proste. :cool2: