Skocz do zawartości

(e36) Silnik Gaśnie na wolnych obrotach pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem. Samochód gaśnie na wolnych obrotach jak nie dam gazu. Jak odpalam wskazowka idzie do gory a po dosłownie 10 sec. schodzi na doł i samochód gaśnie. Dodam że po wymianie uszkodzonego czujnika wałka rozrządu zaczęło sie tak dziać. Przepływomierz został wyczyszczony a krokowy wymieniony lecz dalej to samo. Możliwe ze ten czujnik jest trefny? wcześniej był oryg. simens a założyłożony został zamiennik. W komputerze wyskoczył bład uszkodzona grzałka sondy lamba ale nie wydaje mi sie ze to problem wynikajacy z zepsutej lambdy. Jakieś sugestie?
Opublikowano

czujniki simensa nie lubią zamienników,to nie bosch

załóż oryginał nawet używkę

Opublikowano
  • Autor
to mówisz że przez ten zaminnik sie tak dzieje? tyle ze odpala mi od 1 strzalu i tak jakby sie wkreca lepiej od tamtego zepsutego czujnika. no nic bede musial kupic aryg. i zobacze cos sie dzieje. dzieki wielkie za pomoc
Opublikowano
jak możesz to podłącz auto pod kompa,ale czujnik wymień
Opublikowano
  • Autor
podpinałem po wymianie czujnika. wyskoczyła tylko sonda lambda. jak wymontuje ten czujnik to auto powinno odpalic i obroty nie spadac, tak? moze takim sposobem sprawdze czy to rzeczywiscie ten czujnik
Opublikowano

zasadniczo,od wolnych obrotów jest silniczek krokowy i to on powinien trzymać silnik na wolnych

M52 odpala z trudem bez czujnika wałka,ale M50 może nie odpalić

sprawdż tego krokowca

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdze tego krokowca ale watpie ze on nawala bo mechanik nic mi nie wspomnial o tym ze cos nie tak z nim. Możliwe ze przez lewe powietrze gasnie? jak sie dopatrzec czegos takiego. sory za te pytania ale dopiero sie wtajemniczam w swiat motoryzacji :mrgreen:

Proszę się zapoznać i zastosować.

viewtopic.php?f=68&t=120678