Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Panowie mam takie pytanie..mechanik uszczelniał mi już pompę vacum(dekielek ten na torxy) ale podejrzewam,że bardzo mało sylikonu było dane bo po rozgrzaniu silnika olej kapał na dole,zawsze a teraz pojawia się u samej góry tak minimalnie(nie leje się ale widać,że ciutke wychodzi)mechanik nie chciał mi zrobić tego bo mówi nie wycieraj przyjedź i pokaż mi ile się leje(bo sobie myśli pewnie się poci i już trza pompę mu rozbierać)zrobił bym to sam,specjalnym sylikonem wurth,ale jedna śrubka(torx jest zjechana) i nie mam narzędzi by jej odkręcić(a mechanik jak to mechanik) mówi zostaw to jak się nie leje.Ale jak bym odkręcił i uszczelnił to było by gites a to raptem 20minut roboty(pod warunkiem,że śruby się odkręci)

2.Spytam przy okazji w tygodniu będę kupował filtr paliwa i kabinowy(paliwa mann) a odnośnie kabinowego czy filtr ''Corteco'' też będzie okej?

Opublikowano

daj zdjecie jak to sie poci oraz tej zjechanej śruby

corteco bedzie ok, śmiało kupuj

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

kolego puzzon jutro wstawię foto(bo mam trasę do Katowic i w tym samym dniu wracam->pierwsza najdłuższa trasa bmw :D bylem dojechał :mrgreen:

i pewnie jutro będzie widać to wstawię foto.To wychodzi z pod dekielka pompy vacum(bo w środku vacum jest uszczelka jedna a druga uszczelka jest pod dekielkiem)ale ta pod dekielkiem jest niedostępna w ASO nie da się jej dokupić,dla tego w grę wchodzi uszczelnienie na nowo dobrym sylikonem

Opublikowano

dojedziesz :) ile km w jedna strone ? (skad jestes?)

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Buahahaha... a wyobrazacie sobie jego posty w sytuacji jakby mu przyszlo zaplacic za lawetowanie tak ze 200 km? chyba mieli bysmy pierwsze samobojstwo na forum :mrgreen:

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.