Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktoś mi powie co wchodzi w skład zestawu naprawczego łożyska. W ASO łożysko i coś tam jeszcze kosztuje 240zł, zaś w sklepie z łożyskami powiedziano mi że łożysko SKF do E34 będzie pasować od opla omegi i kosztuje 140zł. Czy wystarczy kupić same łożysko, czy muszę mieć cały zestaw. Żeby nie okazało się dopiero w warsztacie po rozebraniu że trzeba wymienić coś jeszcze i zabraknnie mi jakiejś pierdułki. Proszę o szybkie wsparcie.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
Czyli samołożysko nie wystarczy. Gdzie w wawie mogę kupić taki komplet oprócz ASO, Narbutta itp. Tam jest zbyt drogo. I co wybierać SKF, OPTIMAL ? SKF napewno jest droższy bo i pewnie lepszy ale czy Optimale są w miarę ok? Potrzebuję jakiś namiar na sklep na jutro! Muszę to jutro ponaprawiać bo czeka mnie trasa...
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano

Cały zestaw naprawczy ( łożysko + Seger + dwie podkładki zabezpieczające) ma oznaczenie wg SKF - VKBA 1318. Samo łożysko ma oznaczenie wg SKF - 309946 i pasuje również do Omegi. Teoretycznie można by wymienić łożysko na nowe a resztę zostawić stare. Łożysko SKF tak jak napisałeś kosztuje około 140 PLN. Mam takie łożysko w sklepie, ale w Błoniu, koło W-wy.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
4max to tylko firma pakujaca,na łożysku miałeś napisane co za firma je zrobiła,trafiają sie tam SKF,TOYO,EVR,OPTIMALE także mogłeś trafić na cos niezłego,ja przekonałem sie do polskich łożysk FKŁ z Kraśnika,są the best i tanie,poza tym nie ma ryzyka podróbki,jak ktoś potrzebuje coś robić z łożyskami to je polecam.pozdro