Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam problem z NCS Expert od jakiegoś czasu mam problem moją E61 2005 rok cały czas mi wywala błąd COAPI-2041 wrong ecu coding index AE60ccc: CODIERINDEX 0Ah , czy z CAPPL czy z LMA to samo , a nie dawno kodowałem sobie światła do jazdy dziennej i działało wszystko . Teraz chciałem dokodować MP3 i nic nie moge zrobić . Używam interfejsu D-can USB . Instalowałem juz różne wersje INPY i ncs expert i dalej to samo , aktualizowałem spdaten i też lipa albo to samo albo inny błąd albo całkiem sie rowala NCS . Już sam nie wiem skąd wziąść pewną dobra i świeżą wersje NCS Exper i INPY a aktualnymi SPdaten , ani w czym leży problem , może ktoś coś podpowie
Opublikowano

Masz zainstalowany Standard Tools 2.12?

Wcześniej wszystko działało?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Tak już sobie poradziłem . Jak by ktoś miał podobny problem to po aktualizacji plików sp-daten trzeba jeszcze zaktualizować ncs experta ja miałem wersje 3.0.8 i po aktualizacja sp-daten nie miałem już błędu coapi 2041 ale pojawił się inny coapi 1043 chyba i zainstalowałem BMW standard tools 2.12 i wszystko poszłu musze tylko zmienić język spowrotem na angielski po mam teraz wszystko po niemiecku ale to już pikuś . Nie rozumiem tylko dlaczego w zeszłym roku tym samym NCS expert 3.0.8 wszystko działało a teraz przestało , sterownikó przecież nie aktualizowałem