Skocz do zawartości

E84 2009 NAVI PROF + SNAP IN ADAPTOR MEDIA IPHONE4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Kupilem niedawno X1 2009 z navi prof, w podlokietniku miejsce na snap in adaptor, w schowku gniazdo usb. Bez obadania tematu nabylem snap in adaptor ( wersja MEDIA ) pod iphona4s. Adaptor laduje telefon ale nie ma zadnego polaczenia z navi. Na youtube widzialem ze gosc mial w glownym menu do wyboru iphone app. U mnie nic takiego nie ma. Czy ktos mial taki problem?

• Członkowie klubu
Opublikowano
Rozkoduj VIN i sprawdź czy masz opcję 6NR, która odpowiada za BMW Apps...
Opublikowano

Niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia po VIN. Moze ktorys z kolegow dalby rade pomoc??

Myslalem ze samo posiadanie usb i miejsca na adaptor = 6NR.

Na forum znalazlem inf ze da sie dograc BMW apps do navi po 2011, troche mi sie to nie trzyma kupy, po co w takim razie miejsce na adaptor ktory obsluguje media bez mozliwosci ich oddtwarzania w aucie z 2009.

• Członkowie klubu
Opublikowano

To że masz tzw. base plate w aucie nie oznacza, że jest od przystosowany do opcji 6NR.

Jeśli auto jest z 2009 to nie posiada modułu COMBOX, który jest wymagany przez BMW Apps.

W Twoim przypadku, base plate służy tylko do ładowania telefonu oraz podłączenia go do zewnętrznej anteny GSM, która masz na dachu.

Uruchomienie BMW Apps, wymaga montażu Combox i okablowania pomiędzy base plate a systemem nawigacji CIC , zakupu kodu FSC aktywującego opcję 6NR oraz programowania i kodowani auta.