Skocz do zawartości

525d problem z odpaleniem samochodu i wyswietlaczem od navi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

WITAM!

jestem nowy na forum, wiec w pierwszej kolejnosci chcialbym serdecznie przywitac wszystkich forumowiczow :).

od razu zaczne od problemu jaki ostatnio mnie spotkal, a mianowicie : w sobote kupilem e39 kombi 525d, wszystko bylo ok do momentu, gdy dzien pozniej wsiadlem do samochodu i po pierwsze zgasl mi wyswietlacz od nawigacji, z tym, ze muzyka z plyty gra, moge rowniez przelaczac z audio na radio, ale dalej wyswietlacz jest ciemny.

po drugie, gdy mam wlaczony zaplon i proboje uruchomic silnik nic sie nie dzieje ( cos w stylu, jakby rozrusznik nie chcial zakrecic). czy spotkaliscie sie kiedys z czyms takim i jestescie w stanie mi pomoc? :)

Edytowane przez piotrbill
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Podładuj akumulator i się przekonasz czy to on pada, czy coś innego, bmw przy słabym napięciu lubi wyłączać niektóre elementy.
Opublikowano
Podładuj akumulator i się przekonasz czy to on pada, czy coś innego, bmw przy słabym napięciu lubi wyłączać niektóre elementy.

Dokładnie.Jak auto uda sie uruchomić to sprawdź ładowanie dla spokoju

Opublikowano
hehe napewno wymiana akumulatora pomoże, radziłbym kupić nowy i spokój :) są różne objawy rozładowanego aku jeden z nich to ten co opisujesz