Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

ktoś ma jakieś doświadczenia z paliwem z Rosji/Białorusi/Ukrainy?

Jak BMW na tym jeździ?

Jeśli chodzi o paliwo z UA to powiem ci że jest to jedno wielkie gówno.......nawet tankując prosto z dystrybutora pozniej się dzieją komedie.

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeżeli chodzi o paliwo bezpośrednio z ich stacji to spełnia dużo niższe normy niż Polskie dopuszczalna jest między innymi dużo większa zawartość siarki (ON) ogólnie na wschodzie nowymi dieslami się nie jeździ bo paliwo jest słabe i powoduje zbyt wiele problemów. Z benzyną jest lepiej ale również ma niższe normy niż nasze i w dłuższym okresie może być różnie zwłaszcza odradzam przy bezpośrednim wtrysku.

Ich rafinerie produkują również dobre jakościowo paliwa na Polskę a nawet Niemcy które są importowane ale są to inne produkty niż te sprzedawane na ich rynku.

Opublikowano

Jako, że mieszkam niedaleko granicy z Ukrainą to trochę odpowiem. Jeździłem często po paliwo jakieś 5-6 lat temu.

Ukraińcy mieli benzynę 92 i 86 oktanów (na stacjach na których ja bywałem). Na 86 auto w ogóle nie chce jechać. Na 92 jeszcze jakoś jedzie ale jest mułowate. Lałem przez jakiś czas do Vectry. Na Polskim paliwie auto jeździło normalnie, na Ukraińskim brak mocy, większe spalanie o jakieś 2l/100km. Nie opłacało się. Nie wiem jak jest teraz, czy coś się poprawiło.

Opublikowano
Nic się nie poprawiło.Tankowalem ostatnio za parę hrywien tylko z konieczności aby do granicy dojechać i jak zwykle jakość benzyny sporo słabsza niż naszej.U nich się nic nie poprawiło aby nie poprawi no chyba że do UE ktoś wejdzie to może i normy się zmienia
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Nic się nie poprawiło.Tankowalem ostatnio za parę hrywien tylko z konieczności aby do granicy dojechać i jak zwykle jakość benzyny sporo słabsza niż naszej.U nich się nic nie poprawiło aby nie poprawi no chyba że do UE ktoś wejdzie to może i normy się zmienia

Byłeś Bmw na UA??? respect.....

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
NIeee....trochę innym autem ale BMW też jeżdżę od wielu lat :mrgreen: :mrgreen: ale staram się tam wcale nie tankować :nienie: :nienie: :nienie:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Z Polski pochodzę z okolic UA i powiem ci że tam strach przez granice golfem pocisnąć nie mówiąc już o Bmw:)

A tak czy inaczej paliwo z Ukrainy to syf......