Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam BMW e46 330ci z 2003r. i mam problem z wyciekiem płynu chłodniczego ,a mianowicie:

Wyciek jest w okolicach pompy wody którą już zresztą wymieniłem ,ale wyciek dalej pozostał, a wygląda to tak że leci gdzieś koło pompy na wentylator a wentylator rozpryskuje to po całej kabinie silnika wzdłuż wentylatora tak i w efekcie mam ubytek płynu i przy tym śmierdzi płynem.

Szukałem tego ale niestety ja i mój mechanik nie jesteśmy w stanie tego zlokalizować dlatego proszę o pomoc za co z góry wszystkim dziękuje.

Opublikowano
Witam wszystkich.

Mam BMW e46 330ci z 2003r. i mam problem z wyciekiem płynu chłodniczego ,a mianowicie:

Wyciek jest w okolicach pompy wody którą już zresztą wymieniłem ,ale wyciek dalej pozostał, a wygląda to tak że leci gdzieś koło pompy na wentylator a wentylator rozpryskuje to po całej kabinie silnika wzdłuż wentylatora tak i w efekcie mam ubytek płynu i przy tym śmierdzi płynem.

Szukałem tego ale niestety ja i mój mechanik nie jesteśmy w stanie tego zlokalizować dlatego proszę o pomoc za co z góry wszystkim dziękuje.

Nie znam budowy tego silnika , ale obstawiam , że w okolicach pompy wody może być termostat i obudowa już poszla.

Pozdro

Opublikowano

Janosig witaj !

Jak Ty sam i twój mechanik nic nie może znaleźć to wątpię czy ktoś sie pokusi o wskazanie na 100% z jakiego miejsca to cieknie .

Tu wirtualnie nie wiele się podziała, auto na kanał lub podnośnik odpalić maszynę a jak nic nie widać to pozdejmować osłony .

Porobić fotki i tu zamieścić

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Problem rozwiazany - okazała się uszczelka na obudowie termostatu koszt 28 zł w serwisie BMW, obudowa cala

a uszczelka tak płaska że nie wystawala z poza obudowy.

Proszę o zamknięcie tematu.