Skocz do zawartości

e46 320i 98' Klimatyzacja - nawiew nie dmucha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno stałem się posiadaczem E46, dziwna sprawa bo przesiadłem się z Japończyków :) no ale...

Od 2 miesięcy na razie doprowadzam auto do porządku po poprzednim właścicielu i natrafiłem na dość dziwny problem po załęczeniu klimy po stronie kierowcy z kratek czyli nad włącznikiem świateł i lewej centralnej leci dość chłodne powietrze chociaż według mnie powinno być o wiele zimniejsze, natomiast po stronie pasażera leci cieplejsze. Czy jest ktoś mi w stanie udzielić porady co może być powodem? Kanał dolotowy, czynnik czy coś innego?

Dzięki z góry za pomoc

--

Pozdrawiam

Kamil

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Proponuję odwiedzić serwis klimatyzacji i zacząć od sprawdzenia szczelności układu i uzupełnienia czynnika.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Masz mało czynnika w ukladzie klimy.Miałem tak samo.Kwestia tego czy nie masz gdzieś"wycieku"
never again N46
Opublikowano

Hej,

Dzięki za info, dopytywałem właśnie dzisiaj w serwisie z klimą i za 130 zł mają wglądnąć w szczelność i napełnić. Ale powiedzieli mi właśnie że typowy przypadek w BMW to niski poziom czynnika i odcina kanał, zresztą jak ja filtr przeciwpyłkowy zobaczyłem w tym aucie... (no comment), auto kupiłem 2 miesiące temu.

--

Pozdrawiam

Kamil

• 3 miesiące temu...