Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam chciałbym sie dowiedzieć, jakie w tym silniku są wtryskiwacze ( oznaczenie ? ) nie wiem zupełnie jak to znaleźć doszukałem się tylko, że prawdopodobnie Bosch, ale co więcej ? Gdy pytam o regenerację wtrysków, zostaje zawsze zapytany jakie to są wtryski i nie wiem co mam odpowiedzieć, pomoże ktoś ?

I jeszcze jedno pytanie, orientuje się może ktoś na ile PLN szacować można koszt regeneracji 4 tych wtrysków ? Od czego jest uzależniona cena tej regeneracji wie ktoś może ?

Tutaj znalazłem cennik jednej z firm http://www.wtryskiwacz.com/cennik-koszty-regeneracji-naprawy-common-rail.html i na pierwszej pozycji napisane jest " regeneracja wtryskiwaczy common rail bosch i delphi - 150 zł (brutto) + części " czy to znaczy, że za regenerację 1 wtrysku zapłacę coś w granicach 200zł ?

Prosiłbym o objaśnienie mi tej kwestii bo im więcej szukam, tym bardziej jestem zdezorientowany :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zdejmij osłonę i będzie widać nr wtryskiwacza, pewnie 7788609 lub/i 7789661. Po czym stwierdzasz, że 4 do regeneracji? Rozejrzyj się za używką, można dostać za ok 200,- z gwarancją rozruchową. U mnie jeden dawał na przelew i miałem problemy z odpaleniem, kupiłem używkę. Jeśli chodzi o regenerację są zdania podzielone.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Regeneracja na nowych częściach Bosh to ok 600zl - dotyczy CR. Przynajmniej tyle zawołali do mojego Opla, watpie żeby tutaj bylo znacznie taniej... Z regeneracja jak i z używką - zdania podzielone

Sent from my RM-941_eu_poland_377 using Tapatalk

Opublikowano

Regeneracja na nowych częściach Bosh to ok 600zl - dotyczy CR. Przynajmniej tyle zawołali do mojego Opla, watpie żeby tutaj bylo znacznie taniej... Z regeneracja jak i z używką - zdania podzielone

Sent from my RM-941_eu_poland_377 using Tapatalk

Opublikowano
600zł za regenerację jednego mam rozumieć? można dostać za niecałe 300zł uzywke no ale czy warto? nie wiadomo czy kupiony wtrysk jest w dobrym stanie i ile wytrzyma? nie wiem jeszcze czy mam 4 do regeneracji, dziś powinienem wiedzieć ale jak już regenerować to chyba wszystkie naraz bo jak zrobię 1 czy 2 to w niedługim czasie jest spore prawdopodobieństwo, że mogą posypać się 2 pozostałe chyba?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz najpierw skąd pomysł na regenerację? Czy profilaktycznie chcesz regenerować? :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pojawiło się duże dymienie przy bucie w podlodze, wcześniej tego nie było. Turbina jest w porządku, cały układ podciśnieniowy i powietrzny też, więc na 99% leją mi wtryski bo kopci na czarno mocno, poza tym przy przyspieszaniu słychać ich charakterystyczny stukot, częstotliwość szybko rośnie wraz ze wzrostem Vobr i jest to głośne