Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak w inpie ustawić dane początkowe i końcowe dla tylnej lewej szyby..

Problem jest tego typu, że opuszcza się i podnosi co 10 cm i automatycznie opuści się kawałek a już podnieść nie chce automatycznie nawet jednego minimetra.

Prawdopodobnie znalazłem winowajce że ręcznie nie mogę zakodować. Jak opuszczam szybę w dół to nie słychać żeby dociągało silniczek i nagle puściło czyli rozłączy obciążeniowy...

Będę podmieniał silniczek i dam znać czy się poprawiło

Opublikowano
nie potrzebujesz inpy do tego. w e60 można to "zakodować" poprzez panel sterowania szyb od strony kierowcy (przynajmniej ja tak robiłem). Nie pamiętam dokładnie ale chyba trzeba bylo przytrzymac max w dół przez kika sek a później ustalasz początek i koniec. Na forum powinna być instrukcja jak dobrze pamiętam.
Opublikowano

Na wszystkich działa szybach prócz tej jednej tylnej.

Po prostu nie słychać na dolnym położeniu jak moduł przeciążeniowy rozłącza silniczek.

Wtedy nie widzi dolnego położenia szyby i nie można zaprogramować..

Myślę, że wymiana silniczka rozwiąże problem

Opublikowano

Niekiedy pisza, zeby przytrzymac max na dol przez 10 sekund, u mnie (tez rocznik 2003) trzeba bylo trzymac 17 sekund - znalezione na jakims amerykanskim forum...

Jak puscisz po 17 sekundach to szyba pojdzie gore i potem spowrotem w dol.

Aha, wszystko robisz na zaplonie (nie na wlaczonym silniku) i na wyswietlaczu wejdz w informacje o bledzie.

Jesli wszystko pojdzie dobrze, to error zniknie od razu i tak jak pisalem, szyba pojdzie w gore i w dol.

Powodzenia!