Skocz do zawartości

E60 03r -Ustawienie bocznej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak w inpie ustawić dane początkowe i końcowe dla tylnej lewej szyby..

Problem jest tego typu, że opuszcza się i podnosi co 10 cm i automatycznie opuści się kawałek a już podnieść nie chce automatycznie nawet jednego minimetra.

Prawdopodobnie znalazłem winowajce że ręcznie nie mogę zakodować. Jak opuszczam szybę w dół to nie słychać żeby dociągało silniczek i nagle puściło czyli rozłączy obciążeniowy...

Będę podmieniał silniczek i dam znać czy się poprawiło

Opublikowano
nie potrzebujesz inpy do tego. w e60 można to "zakodować" poprzez panel sterowania szyb od strony kierowcy (przynajmniej ja tak robiłem). Nie pamiętam dokładnie ale chyba trzeba bylo przytrzymac max w dół przez kika sek a później ustalasz początek i koniec. Na forum powinna być instrukcja jak dobrze pamiętam.
Opublikowano
  • Autor

Na wszystkich działa szybach prócz tej jednej tylnej.

Po prostu nie słychać na dolnym położeniu jak moduł przeciążeniowy rozłącza silniczek.

Wtedy nie widzi dolnego położenia szyby i nie można zaprogramować..

Myślę, że wymiana silniczka rozwiąże problem

Opublikowano

Niekiedy pisza, zeby przytrzymac max na dol przez 10 sekund, u mnie (tez rocznik 2003) trzeba bylo trzymac 17 sekund - znalezione na jakims amerykanskim forum...

Jak puscisz po 17 sekundach to szyba pojdzie gore i potem spowrotem w dol.

Aha, wszystko robisz na zaplonie (nie na wlaczonym silniku) i na wyswietlaczu wejdz w informacje o bledzie.

Jesli wszystko pojdzie dobrze, to error zniknie od razu i tak jak pisalem, szyba pojdzie w gore i w dol.

Powodzenia!