Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie i Panie szukałem ale wyszukiwarka forumowa coś nie działa , że niby zajęta jest :mrgreen:

Wczoraj przyciszyłem radio i usłyszałem przy skręcie kołami w lewo taki dzwięk jakby guma o gumę tarła ale bardzo ciuchutko. Muszę sprawdzić poziom płynu od wspomagania ale to nie jest dzwięk pompy chyba , to tak jakby koła stały na czymś jak glazura i przy skręcie skrzypiały ale dzieje się to nawet jadąc z małą prędkością i raczej tylko w lewo.

Ma ktoś jakieś pomysły.

Opublikowano
nie ma szans nagrać bo to jest bardzo ciche. Brzmi tak jakbyś gumą pocierał o inną gumę lub o coś gładkiego. Mam wrażenie jakby kolumna kierownicy przechodziła przez jakąś przylegającą gumową uszczelkę i ocierając się skrzypiała.
Opublikowano

Miałem podobny dźwięk, ale winowajcą był wentylator klimy, który znajduje się za schowkiem.

Piszczało jak delikatnie hamowałem lub skręcałem w lewo

Opublikowano
Sprawdzilem,ze jak jest zgaszona i ruszam kiera prawo lewo tak delikatnie to tez słychać tak jakby guma skrzypiala.
Opublikowano

Tak:)

Jak czasami jeździłem po parkingach podziemnych to tam też w zależności od opon słychać tarcie kół przy skręcie.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
WITAM. JA TEŻ MAM PROBLEM PRZY SKRĘCIE W PRAWO Z PRZODU . PODCZAS SKRĘCANIA SŁYCHAĆ DZIWNY ZGRZYT . ROBI SIĘ TAK TYLKO PRZY ZIMNYM SILNIKU. GDY AUTO SIĘ TROSZKĘ ROZGRZEJE JEST OK. PATRZYŁEM CZY OPONA NIE OCIERA O NADKOLE ALE JEST OK. PROSZĘ O POMOC .