Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kolega prosił mnie o sprawdzenie korekcji w silniku 3.0d m57 (co prawda to e60, ale te same silniki prawie co w E6x i tu prędzej dostanę odpowiedź) Proszę o opinie:

1 cyl: 0,05

2. -0,54

3. 1,90

4. 0,92

5. -0,51

6. -1,18

Z tego co widzę najbardziej rozjechane są 3 i 6.

Specyfiki poprawią pracę? ew. na ile (orientacyjnie)

Pozdrawiam

Opublikowano

A coś się dzieje z autem, że robiłeś?

Zrób test przelewowy, powinien rozjaśnić sprawę.

Korekcje w inpie to nie jest tylko praca samego wtrysku :!:

Opublikowano
Bardzo rzadko, ale jednak delikatnie trzęsie budą, dymienia nadmiernego nie zauważył. Jak się rozgrzeje to jakby trochę głośniej chodził i tyle. Co myślicie o tych korektach?
Opublikowano

Jest źle ale tragedii nie ma, zalej STP i powinno się poprawić.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi po profilaktycznym użyciu STP tak się poprawiło, że do dzisiaj wtryski słyszę :mad2: .
Opublikowano

U mnie użycie STP pomogło znacznie, korekcje się zmniejszyły i właściwie tylko tyle, bo poza złą korekcją żadnych objawów nie miałem.

Pzdr

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

Też coś w granicach 1,9 - 2,2, tylko ze 4 cylindry, po zalaniu V-power + STP i przejechaniu całego baku spadło do 09 - 1,2.

Pzdr