Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to jest za element przy silniku? Brzęczy jak się włączy zapłon. Po wyłączeniu zapłony brzęczy jeszcze jakieś 5 sekund i cichnie. Silnik normalnie odpala.

http://images63.fotosik.pl/799/53ffa8a7905da50e.jpg

Opublikowano
Tak na szybko przeczytałem co to jest DISA i że jest to dość awaryjna część. Niestety większość usterek dotyczyła jakiegoś terkotania na uruchomionym silniku. U mnie brzęczy od razu po włączeniu zapłonu.
Opublikowano
Czyli zacznij odkładać kasiorę.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Po włączeniu zapłonu brzęczy parę rzeczy, ale nigdy nie dociekałem które. Pewnie pompa paliwa bo jest elektryczna, być może i DISA. Jeśli nie terkocze w czasie pracy silnika to nie przejmowałbym się, raczej tak być powinno. Jeśli terkocze, to wymiana klapki lub własnoręczna naprawa (rzeźba). Poszukaj na forum.
A wszystko to przez REKINA ;-)
Opublikowano

Kup nowy silnik bo ci brzęczy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A słyszałeś ty kolego o elektrozaworach sterowanych PWM , gdzie czestotliwosć jego pracy jest w paśmie słyszalny i brzmi jakby coś brzęczało ???????????????????