Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. od pewnego czasu zaczęła mi świrować pompka w zbiorniku. Co jeszcze w tym dziwnego nie cały czas. Wmontowałem ją ze zbiornika podłączałem na krótko to chodzi cichutko i ciśnienie też jest odpowiednie. Wyczyściłem smok bo było sporo jakiegoś szmelcu na nim, wyciągnełem też spod smoka syf który został i wszystko skręciłem po przekręceniu stacyjki nadal głośne buczenie.... Możliwe ze przewody w środku zbiornika są przytkane i przez ten opór praca jest głośniejsza? Cz to po prostu objawy kończącej się pompki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może masz uszkodzony kosz pompki i wpada w wibracje, stad buczenie?

Ogólnie jak pompka chodzi głośno, to znak że się kończy, ale jak na stole pracuje okej...

Przewody paliwowe jakbyś miał przytkane, to auto by muliło, pompa progowa nie wyrobiła by z odpowiednim ciśnieniem dla silnika.

Opublikowano
Kosz się trzyma sztywno bo przy zakładaniu pompki zwróciłem na to uwagę. Dziś zrobiłem trochę km po mieście i jak narazie nie było jej słychać, być może to przez ten syf co wybrałem z kosza. Aczkolwiek teraz będę się starał, żeby rezerwa się nie zapalała...