Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Forumowiczow

Przekopalem sie przez archwium, ale takiego cymesu nie znalazlem. W mojej 520D 2010, zarowno ogrzewanie jak i chlodzenie, dzialaja w stanach "aletrnatywnych" W zasadzie nie da sie ustawic na przyklad 21 st- wieje z gornych nadmuchow zimne powietrze, a jak cos "kopnie" to leci cieple-tak po 200 km. Jak sie ustawi temperature na max- to gitara, leci wrecz gorace powietrze. W ukrytym menu sprawdzilem temperature-osyluje wokol 89 stopni i jakos nie plywa dramatycznie. Pozatym auto bylo w ASO i termostaty sa OK. Moze ktos juz cos takiego spotkal na swoje drodze?

Pozdrawiam

Mariusz

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich,

odświeżam temat, bo mam ten sam problem w e60 520i '03r. W lato nękało mnie, że klima słabo działała (czuć było, że coś chłodzi ale bardziej opłacało się otworzyć szybe), teraz znów przyszłe zimne dni i wyszło na jaw, że z ogrzewaniem też jest problem, chłodem wieje. Wydaje mi się, że jak wezmie się na wianie na szybe, to jest ok ale nie jestem pewny. Wentylator dobrze wieje. Czy powietrze z zewnątrz, czy wewnątrz - bez różnicy.

Ma ktoś może pomysł co warto sprawdzić? Jakiś może czujnik temp wewnętrznej?

Opublikowano

Napewno warto sprawdzić w Idrive opcje Climate, w sumie nie wiem po co to robili (przynajmniej u mnie)

Jak ustawię opcje "dla kierowcy"

1.Szyba daje kreske dwie,

2.Na twarz daje prawie ful

3.Nogi daje też kreska dwie,

i na tym słupku pośrodku jak jest niebieskie to powietrze leci zimne pomimo że mam np na full a jak czerwone grzeje normalnie i leci ciepłe powietrze, być może w tym tkwi Twój problem?

Opublikowano

Niestety to nie to, grzebalem juz tam, zawsze powietrze prawie jak z dworu ;) ale faktycznie ten slupek czerwony/niebieski ma wplyw ale na twarz (przynajmniej w e46 tak mam)

Ktos ma jeszcze jakies pomysly?

Opublikowano

u mnie w 535 nie dojść że była walnięta pompa cyrkulacyjna i blokowała nagrzewnice to miałem zepsutą klapkę która przestawaj ciepło / zimno

Po wielu próbach doszliśmy z mechanikiem bo na forum też mi nikt nie odpowiedział jak pytałem.

Opublikowano

I takie same miales objawy, ze letnie powietrze?

Wiesz moze jak sprawdzic ta klapke i jak do niej sie dostac, gdzie ona jest?