Skocz do zawartości

Podłużnice lekko oderwane... - niebezpieczne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Choć nic nie widać podłużnice mają i to duży wpływ na prowadzenie się auta!!!!!!!!!!

Jeżdzenie na pękniętych ,pordzewiałych i niefachowo naprawianych podłuznicach jest NAPRAWDĘ BARDZO NIEBEZPIECZNE!!!!!!!!!!

Opublikowano
To jest szczelina na początku łączenia podłużnicy z boczkiem. To nie blacha pękła, tylko masa, którą była szczelina zalana. Raczej nic nie powinno się dziać. W wielu E36 widziałem podobny przypadek. Nie przejmuj się tym za bardzo. Obserwuj najwyżej, czy się nie powiększa, ale to jest w miejscu, gdzie nie ma wpływu na prowadzenie i duże siły tam nie występują.
Opublikowano
No sorry za te foty lepszych jakos sie nie dalo zrobic :? podluznice sa w bardzo dobrym stanie...jedna jest lekko zgieta od udezenia ale to przed kielichem i dlatego delikatnie odstala blacha. A ta druga odstala od ciagniecia(kumpel mnie z blotka wyciagal i od tego sie to zrobilo). Chcialem sie upewnic. Jak bede blaszke poprawial to od razu moze i to zrobia mi..lepiej "dmuchac na zimne" :mrgreen: Dzieki za szybka odpowiedz POZDRO 4all
BrillaNtrot- MałY DiabeŁ ::--::