Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie

Przyszedl czas na zmiane oleju w moim Bmw e46 318ci 2.0 143km przebieg 188 tys do tej pory zalalany jest syntetykiem Castrola 5w 40 jak dobrze pamietam. Wiem ze byla taka stronka z wykresem oleji dla bmw ale nie pamietam adresu. Slyszalem ze lepszy od castrola jest vavoline czy to prawda? jesli tak to jaki kupic bo jest tego sporo. Mechanik z serwisu powiedzial mi tez ze Vavoline ma jakies srodki przeczyszczajace ktore wlewa sie do starego oleju i po 5 minutach pracy na dolewce tego srodka rowniez z vavoline wymieniamy olej co o tym sadzicie? czy to dobry pomysl?

Pozdrawiam.

Opublikowano
castrol,velvoline,motul-oczywiście full sytnetyk-wybór należy do Ciebie-każdy z tych olei jest ok.
Opublikowano
oczywiście mam tu na myśli oleje oryginalne:)Bo jest castrol i castrol-użytkownicy forum chwalą sobie velvoline,ale jak już mówiłem wybór należy do Ciebie :)
Opublikowano
ile osób tyle opinii.. lej olej z aprobatom bmw albo ll-01 albo ll-04 sprawdź jaki jest do twojego silnika. Ja leje mobil 3000 x1 i tez sobie chwale jeżdżę na nim 5 lat.
BUNIA :)