Skocz do zawartości

Problem ze wstecznym - zupełny brak mocy, nie reaguje na gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy pomocy :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

rano wszystko było ok - wracam z pracy, wjeżdzam do garazu włączam wsteczny (mam automat), przekładnia działa, parkotronik działa, światła wstecznego działają - wszystko ok, poza jedną rzeczą - auto po puszczeniu hamulaca toczy się do tyłu, dodaję gazu i .... :shock: NIC - obroty rosną, ale tak jakbym wahlował na luzie, w ogóle nie przyśpiesza :shock: żadnej reakcji na gaz :shock: do przodu wszystko ok, na wszystkich biegach (P,3,2,1,), włączam R i znowy przekładnia działa, wszystko ok - samochód toczy się do tyłu, ale jak dodaję gazu obroty się podnoszą, spalanie też, ale przełożenie na przyśpieszenie żadno - tak jak na luzie, chociaż auto toczy się do tyłu :shock:

Pomóżcie :modlitwa: co to może być :duh: mam nadzieję że nie skrzynia :worried: oby nie :worried: poza tym brakiem mocy na wstecznym działa bez zarzutu, żadnych szarpnięć, płynne przechodzenie biegów na jeździe w przód.

Ale co z tym wstecznym :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Opublikowano
Powinieneś podłączyć auto jak najszybciej pod komputer (póki jeszcze jeździ do przodu). Wtedy będziesz wiedział czy coś ze sterowaniem, czy odpukać mechanika.
Pozdrawiam
Opublikowano
Sytuacja niestety bez zmian :( nadal do tyłu bez gazu - nie daj boże jak pod jakieś wzniesienie - wcale nie jedzie - jeźdzę w związku tym tylko do przodu :? Jutro podłączę pod komputer - mam nadzieję, że nie mechanicznie skrzynia padła :cry: - ponieważ wsteczny wchodzi (przekładnia działa - toczy się do tyłu) - tylko dlaczego skubany nie przyspiesza :duh: :duh: :duh: