Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pewien problem... posiadam bmw e39 535 m62 235 km rok 1996 auto najpierw zaczelo delikatnie przebierac pozniej doszly drgania silnika na wolnych obrotch weze od plynu chlodzacego puchly i dymil na niebiesko..... zrbilem glowice kompletny remont (koszt 2500zl) po remoncie wszystko ustalo oprucz drgan silnika na wolnych obrotach po dodaniu gazu silnik ladnie chodzi a gdy schodzi z obrotow strzela w tlumik jakby nie przepalal swiece wymienione..... autko ma 290 000 km nakulane..... ktos mial podobny problem...
Opublikowano
bylo pod kompem brak bledow..... dzisiaj na odpalonym silniku chcialem odkrecic korek oleju i byl bardzo mocno przysany kiedy mi sie udalo go odciagnac bylo mocne spuszczenie powietrza.....
Opublikowano
No to przy takich objawach - odma i ja bym jeszcze zmienił (jeśli nie był zmieniany) separator oleju (choć trzeba wówczas znacznie głębiej zaglądnąć).
Opublikowano
czy separator to jest to co jest w pokrywie rozrzadu kolo lancucha rozrzadu takie plastikowe czarne z rurka co idzie do miski olejowej.....
Opublikowano
dokladnie tak jak piszesz separator jest w lewej glowicy tuz za lancuchem :> ale zacznij od odmy :P uzywki sa kolo 100 a nowki kolo 300 :Di 4 dni oczekiwania przewaznie :>
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam podlacze sie pod temat

mam bmw 320i 150km 2006 rocznik

Mam chyba lekko podobny problem,

Ogolnie gdy silnik stoi i chodzi na wolnych obrotach delikatnie sluchac przebieranie i lekkie trzesnięcie się silnika.

Gdy odkrecam korek do wlelu oleju lekko go zassysa i slychac lekkie klekotanie wtedy

Silnik raczej nie pobiera oleju na przejechane 5 tys km dolalem 100 ml . spalanie 7-8 benzyny przebieg 165tys jakies pomysly

nie wysiewtla zadnych bledow, nie wiem co robic.